Kirkon ympäristökasvatuspalkinto Raision seurakuntaan

Kirkon ensimmäisen ympäristökasvatuspalkinnon saa Raision seurakunta ja seurakunnan ympäristöasiantuntija Hannele Siltala. Perusteluna on seurakunnan laaja-alainen, osallistava ja innostava ympäristökasvatus eri-ikäisten seurakuntalaisten parissa. Seurakunnalla on ollut kirkon ympäristödiplomi jo vuodesta 2007 lähtien.

– Yhtenä työtehtävänäni on kehittää seurakunnan ympäristökasvatusta. Sen näkyvimpiä ja tavoittavimpia muotoja on lapsilähtöinen luontopolku, Siltala kertoo.

Ympäristökasvatuspalkinto räätälöidään palkinnon saajan toiveiden pohjalta. Raision seurakunnassa haluttiin laittaa hyvä kiertämään. Kirkkohallituksen ja WWF:n tuella lasten luontopolun kuvataulut ja idea jaetaan muihin seurakuntiin.

– Olen saanut seurakunnista yhteydenottoja, joissa on kysytty mahdollisuutta saada luontopolku myös muiden seurakuntien käyttöön. Toistaiseksi se on otettu käyttöön Salon seurakunnassa ja Vivamon lastenkylässä Lohjalla. Palkinnon ansiota voimme monistaa luontopolun kuvataulut ja kouluttaa uusia työntekijöitä, Siltala sanoo.

Kunniakirjan ja WWF:n lahjoittaman materiaalin ojentaa Hannele Siltalalle piispa Simo Peura tänään Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylän Paviljongissa.

Ympäristökasvatuspalkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. ideana on nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä sekä kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi. Palkinto jaetaan jatkossa joka toinen vuosi.

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto on osa kirkon ympäristötyötä ympäristödiplomin ja Vihreiden rippikoulujen rinnalla.

Kuva: Raision seurakunnan kaikki rippikoulut olivat viime kesänä Vihreitä ripareita. Pasi Leino.