KD:n puheenjohtajuudesta kisaa kaksi naista

Kristillisdemokraattien seuraavaksi puheenjohtajaksi on ehdolla kaksi Saria. Väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, että puolueen kulttuuri on eduksi naisille.

– Puolueessamme valitaan johtotehtäviin aina pätevin ja paras sukupuolesta riippumatta. Erilaiset kiintiöt kääntyvät lopulta naisia vastaan, koska kiintiönaisen leima vähentää hänen uskottavuuttaan, Räsänen sanoo.

Hän muistuttaa, että puolueesta löytyy myös osaavia miehiä. Räsänen on kristillisdemokraattien ensimmäinen naispuheenjohtaja.

Uudelle puheenjohtajalle Räsänen toivottaa siunausta ja voimaa toimia tuulisessa tehtävässä. Hän itse aikoo jatkaa poliittista uraa eikä suostu ottamaan vastaan roolia puolueen isoäitinä.

– Haluan yhä toimia politiikassa ja olen valmis vaativiin tehtäviin niin kansanedustajana kuin Riihimäen kaupunginvaltuutettunakin.

Kristillisdemokraatit esittelivät uudet puheenjohtajaehdokkaansa keskiviikkona SuomiAreenassa. Ensimmäisen kauden kansanedustajan Sari Tanuksen mukaan puolueen on mahdollista nostaa kannatustaan huomattavasti nykyistä suuremmaksi.

– Toivon, että kristillisdemokraatit nähtäisiin puolueena, joka on tässä ajassa kiinni. Kristilliset arvot ovat edelleen merkittäviä.

Myös Sari Essayah nostaa kannatuksen kasvattamisen puolueen ensisijaiseksi tavoitteeksi. Eduskunnan suuren valiokunnan jäsenenä hän kommentoi puheenvuorossaan myös Kreikan tilannetta.

– Luottamus Kreikan päättäjiin on mennyt. Hallitus kävelee kansan yli, jos se hyväksyy uuden lainaohjelman ehdot, jotka ovat paljon kovemmat kuin ne, joista kansanäänestyksessä äänestettiin.

Porissa tällä viikolla järjestettävää SuomiAreenaa on kritisoitu siitä, että sen paneeleissa valtaosa keskustelijoista on miehiä.

Kristillisdemokraatit äänestävät uudesta puheenjohtajasta elokuun lopun puoluekokouksessaan Savonlinnassa.

Kuva: Markus Mäki

Edellinen artikkeliLeikkaukset pakottavat pohtimaan kehitysyhteistyön painopisteitä
Seuraava artikkeliVoisiko seurakunta toimia kuin startup-yritys?

Ei näytettäviä viestejä