Karjasillan kirkkokuoro Oulusta on vuoden musiikkiryhmä – esiintyy hoivakodeissa 40–50 kertaa vuodessa

Karjasillan kirkkokuoro Oulusta. Kuva: Emilia Soranta

Suomen Kirkkomusiikkiliitto on valinnut vuoden 2021 musiikkiryhmäksi Karjasillan kirkkokuoron Oulusta. Kuorossa on noin 30 laulajaa, joista monet ovat olleet mukana vuosikymmeniä.

Kuorolaiset ovat avustaneet Karjasillan alueen hoivakodeissa pidetyissä hartauksissa laulaen 3–4 henkilön ryhmissä vuodesta 2015 alkaen. Hoivakotitilaisuuksia kertyy vuodessa 40–50.

Tavallisena aikana kuoro avustaa myös messuissa noin kerran kuukaudessa sekä esiintyy kirkkovuoden juhlatilaisuuksissa.

Kuoro on ollut aktiivinen virsiharrastuksessa. Sen pitkäaikaisia johtajia ovat olleet kanttorit Kalevi Jantunen, Ari Rautakoski ja Juha Soranta.

Tunnustus annettiin kuorolle monipuolisesta ja pitkäjänteisen aktiivisesta toiminnasta. Kuoro on palkintoperusteiden mukaan kehittänyt aktiivisesti käytäntöjään. Viime vuosien toimintamalleja ovat esimerkiksi uusien kuorolaisten perehdytyskansio, kuoron historiikin laatiminen, kuorotoiminnan rahoittaminen kirkkokahvien ja konserttien väliaikakahvitusten tuloilla sekä kuoroharjoitusten vapaaehtoisen kahvirahan lahjoittaminen lähetystyöhön.

– Kuorolaiset ovat sitoutuneita ja motivoituneita. Toiminnan keskiössä on paitsi yhdessä laulaminen myös lähimmäisten auttaminen, kanttori Juha Soranta sanoo, Suomen Kirkkomusiikkiliiton tiedotteessa.

– Aivan erityisesti olen iloinnut lauluvierailuista hoivakoteihin, minkä kuorolaiset ovat ottaneet sydämen asiakseen. Näen ryhmän toiminnan hyvin arvokkaana.

Vuoden musiikkiryhmä -nimitykseen kuuluu 500 euron stipendi sekä 1 000 euron varaus musiikkiryhmän ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan.

Lue myös:

Porvoolainen Sancti Amici & Laluluyhtye Frida ovat vuoden musiikkiryhmä (2020)

Suomen Kirkkomusiikkiliitto valitsi vuoden musiikkiryhmäksi Gospel Helsingin (2019)

Alavan kirkkokuoro Kuopiosta on Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2018

Seinäjokelainen lapsikuoro Solina on vuoden kirkkomusiikkiryhmä (2017)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.