Kansanedustaja kysyy Vapaa-ajattelijoiden toiminnan laillisuudesta

Kokoomuksen kansanedustaja Esko Kurvinen on jättänyt oikeusministerille kirjallisen kysymyksen Vapaa-ajattelijain Liiton toiminnasta.

Miten oikeusministeriö aikoo varmistaa, ettei minkään yhdistyksen toiminta perustu lakien tai hyvien tapojen vastaiseen toimintaan niin, että sillä vahingoitetaan toisen yhdistyksen, organisaation tai yhdyskunnan toimintaa? kysyy Kurvinen.

Kirjallisessa kysymyksessä Kurvinen nostaa esille liiton toimintatavat, joita on aiheellista kyseenalaistaa, ovatko ne lain hengen mukaisia. Yhdistys on toiminut avoimesti ja järjestelmällisesti uskonnollisia yhteisöjä ja erityisesti Suomen-luterilaista kirkkoa vastaan. Sen kannanottoja voidaan Kurvisen mielestä pitää provokatorisina ja jopa ryhmää vastaan kiihottavina, eikä yhdistyksen toiminta tue moniarvoista yhteiskuntaa.

Vapaa-ajattelijain Liiton toiminnan tarkoituksena on edistää uskonnottomuuden leviämistä, sekä purkaa valtiokirkkojärjestelmä ja poistaa uskonnonopetus kouluista, päivähoidosta sekä valtion yliopistoista. Kurvinen kuitenkin katsoo, etteivät liiton keinot tavoitteiden saavuttamiseksi ole linjassa oikeusjärjestyksemme perustan kanssa ja ne ovat törkeästi hyvien tapojen vastaisia.

Tästä keskeisenä esimerkkinä on kansanedustajan mukaan Vapaa-ajattelijain Liiton perustama ja ylläpitämä Eroakirkosta.fi-sivusto. Toiminnassa ei Kurvisen mielestä oteta riittävästi huomioon yksityiselämän ja henkilötietojen suojaa sekä oikeusturvakysymyksiä ja hyvää hallintoa. Kurvinen toteaa, ettei tiedossa ole, että mikään muu laillinen yhdistys harjoittaisi vastaavaa moraalitonta toimintaa kilpailevaa yhteisöä kohtaan.

Edellinen artikkeliJokainen on vähän homo ei soi seurakuntasalissa
Seuraava artikkeliRehellisyys ja rosoisuus ovat julistajan voima

Ei näytettäviä viestejä