Jokainen on vähän homo ei soi seurakuntasalissa

Aknestik-yhtyeestä tuttu Jukka Takalo kertoo
Facebook
-sivuillaan, että hän on perunut keskiviikkoisen esiintymisensä Oulun seurakuntien Yhteisvastuu-tapahtumassa. Syy on se, että häntä pyydettiin olemaan esittämättä homomyönteistä kappalettaan. Takalo ei halunnut päivityksensä mukaan mennä esiintymään tapahtumaan, jonka järjestävä yhteisö pyrkii rajoittamaan sananvapautta.

Oulun tuomikirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkola vahvistaa, että Takalon esiintyminen on peruuntunut artistin omasta tahdosta. Jaakkola kertoo syyksi sen, että Takalo pahastui siitä, että häntä pyydettiin olemaan esittämättä Jokainen on vähän homo -lauluaan.

– Jukka esiintyi Kirkon Ulkomaanavun Nenäpäiväkonsertissa syksyllä Rotuaarilla. Tässä yhteydessä pyysimme, että hän tulisi esiintymään tulevaan Yhteisvastuutapahtumaamme, Jaakkola taustoittaa.

-Totesimme jo syksyllä, että tapahtuman tila ja yleisörakenne ratkaisevat konsertin linjan. Seurakunnan tiimissä päädyimme tällä viikolla siihen, ettei kyseinen kappale sovi toteutuneeseen tilanteeseen, Jaakkola kuva tapahtumien etenemistä.

Kuultuaan toiveesta, Takalo ilmoitti välittömästi jättävänsä konsertin väliin. Jaakkolan mukaan seurakunnassa ollaan poisjäämisestä pahoillaan. Tapahtuma järjestetään tänään, mutta korvaavaa esiintyjää ei ole hankittu. Tilaisuudessa esiintyy Oulu laulu-kuoro sekä paikallisen balettikoulun oppilaita.

Jukka Takalo kertoo Facebookissa, ettei olisi todennäköisesti esittänyt kyseistä kappaletta konsertissa.

Takalon poisjäännistä kertoi ensimmäisenä
Rumba

(Kuva Jukka Takalosta/Carita Forsman)

Kuuntele laulu tästä:

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNenäpäivän tuotto Sierra Leonen pitoemännille ja Haitin koululaisille
Seuraava artikkeliKansanedustaja kysyy Vapaa-ajattelijoiden toiminnan laillisuudesta

Ei näytettäviä viestejä