Kannatuspuheenvuoro: He tukevat Kaisamari Hintikkaa Espoon piispaksi toisella kierroksella

Maailman suuret muutokset ovat aina haastaneet kirkkoa. Tarvitsemme Espoon hiippakunnan seurakuntien suunnannäyttäjäksi piispan, joka kykenee vastaamaan tähän haasteeseen. Kaisamari Hintikka on teologi, pappi ja johtaja, jolla on annettavaa sekä hiippakunnalle että koko kirkolle ja jokaiselle elämänsä suuntaa etsivälle.

Kaisamarin työnäylle, osaamiselle ja persoonalle on nyt tarve ja tilaus. Hänelle seurakunta, sen usko ja sen toiminta, on kirkon ydin. Sitä kirkon tulee varjella, palvella ja tukea. Hänen työotteelleen on ominaista laaja verkostoituminen erilaisten toimijoiden kanssa.

Kaisamari ei pelkää muuttuvaa, pirstaloituvaa ja monikulttuurista maailmaamme. Hyvän johtajan tapaan hän näkee muutokset mahdollisuutena, kun kirkkona yhä uudelleen avaamme rohkeasti evankeliumin radikaalia sanomaa omassa ajassamme. Tässä hänellä on teologista osaamista ja tuoreutta.

Kaisamarin juuret ovat syvällä luterilaisessa uskossa. Hänen toimintansa kansainvälisissä ja kirkkojen välisissä tehtävissä antaa hänelle perspektiiviä meidän kotoisiin kysymyksiimme. Hänet tunnetaan yhteistyökykyisenä sovittelijana, jolla on kuuntelijan taito sekä halu oppia muilta. Samalla hänellä on kykyä tehdä päätöksiä ja seisoa asiansa takana.

Espoon piispanvaalin ensimmäinen kierros näytti, että Kaisamarin osaaminen ja persoona ovat vakuuttaneet laajasti ympäri hiippakuntaa. Kiitos tuesta ja luottamuksesta tähän saakka.

Kaisamari Hintikka antaa seurakunnillemme ja koko kirkolle uskottavat, osaavat ja iloiset kasvot. Siksi toivomme, että Kaisamari Hintikka on Espoon seuraava piispa.

Pentti Aspila, hiippakunta-
valtuuston puheenjohtaja, 
Vihti

Hanna Graeffe, FM, 
kieltenopettaja, Järvenpää

Markku Jalava, kirkolliskokousedustaja, Nurmijärvi

Minna Koutaniemi, FT, TM, Espoo

Jouni Mykkänen, kulttuurineuvos, Espoo

Tapio Tähtinen, kirkolliskokousedustaja, Kerava

Tapio Aaltonen, rovasti, Nummela

Mimosa Mäkinen, kirkkoherra, Kauniainen

Hannu Suni, kirkkoherra, Kirkkonummi

Liisa Tuovinen, rovasti, Järvenpää

Katso kaikki tukijat Kaisamari Hintikan
verkkosivuilta
. Hintikalla on myös Facebook-sivu.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kannatuspuheenvuoro: He tukevat Juhani Holmaa Espoon piispaksi toisella kierroksella

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeli”Urheilu ei ole minulle mitään rauhallista rukousmeditaatiota” – Piispa Jolkkosella vakuuttavat hauislihakset
Seuraava artikkeliKannatuspuheenvuoro: He tukevat Juhani Holmaa Espoon piispaksi toisella kierroksella

Ei näytettäviä viestejä