Kannatuspuheenvuoro: He tukevat Juhani Holmaa Espoon piispaksi toisella kierroksella

”Huominen tehdään tänään” on Juhani Holman piispanvaalisivujen tunnuslause. Mitä sillä halutaan viestittää? Miltä kirkon huominen näyttää? Miten sinne kuljetaan?

Juhani Holma kuuluu niihin, jotka eivät suostu arvioimaan kirkon mahdollisuuksia vain tilastojen valossa. Kirkko on Kristuksen kirkko, jonka syvin todellisuus ei paljastu matemaattisten mittausten avulla, vaan evankeliumin vaikuttamana. Niiltä näköalapaikoilta, joilla Juhani on työtänsä tehnyt, hän on pystynyt havainnoimaan sekä seurakuntaelämän haasteita että ilahduttavia ilmiötä. Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus seurakuntatyöstä ja kirkon työntekijöiden kouluttaminen ovat kasvattaneet Juhanista visionäärin, jonka tavoitteena on löytää avaimia kirkon huomispäivään. Kouluttajan työssään hän on onnistunut valamaan seurakunnan työntekijöihin uutta innostusta ja rohkeutta.

Tällaisia rohkaisijoita ja tulevaisuuteen valoisasti katsovia johtajia tarvitaan nyt kirkossamme. Piispan viran yhtenä tehtävänä on innostaa. Piispanvihkimyksen lupauksissa edellytetään, että piispa ”edistää kaikkea, mikä rakentaa Kristuksen kirkkoa”. Juhanin oppilaat osaavat kertoa, kuinka hänen palava halunsa on kannustaa huolipuheen sijasta rohkeisiin tekoihin, jotta evankeliumi tavoittaisi paremmin kaiken ikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä.

Juhani Holma painottaa usein sitä, että kirkon tulee olla rohkeasti kirkko. Suomalainen yhteiskuntakin odottaa kirkoilta viime kädessä sitä, että ne ovat uskollisia perustehtävälleen. Kirkon traditio on sellainen jatkumo, joka luo perustaa myös yhteiskunnan hyvinvoinnille. Siksi kirkkoa ei voi uudistaa juurista irtautumalla vaan juuri niistä nykypäivän elämänsykkeeseen ammentaen. Tällaista tradition ja 2020-luvun haasteiden luovaa vuoropuhelua Juhani pitää kirkon tulevaisuuden kannalta kaikkein hedelmällisimpänä.

Millaisen maailman ja kirkon lahjoitamme tuleville sukupolville? Miten mahdollistamme sen, että myös lapsemme ja lastenlapsemme voivat rakentaa elämänsä kristillisen uskon varassa? Nämä kysymykset ovat Juhani Holman sydäntä lähellä. Siksi hän haluaa vaikuttaa kirkon tulevaisuuteen piispan viran kautta.

Me allekirjoittaneet jaamme Juhanin kanssa hänen näkynsä tulevaisuuden kirkosta ja tuemme hänen valintaansa Espoon hiippakunnan piispan virkaan.

Eeva Airila, rovasti

Lotta Behm, pastori

Vesa Koivisto, kirkkoherra

Hanne Lukkari, pastori

Petra Niemi, pastori

Ritva Niemi-Ronkainen, pastori

Enni Pöykkö, yrittäjä, kanttori

Pekka Simojoki, kirkolliskokousedustaja

Heikki Sorvari, kirkolliskokousedustaja

Jouni Turtiainen, kirkkoherra

Katso lista kaikista tukijoista Juhani Holman verkkosivuilta. Holmalla on myös Facebook-sivu.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kannatuspuheenvuoro: He tukevat Kaisamari Hintikkaa Espoon piispaksi toisella kierroksella

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKannatuspuheenvuoro: He tukevat Kaisamari Hintikkaa Espoon piispaksi toisella kierroksella
Seuraava artikkeliKolumni: Facebook on kuin ennakkoluulo uskonnosta

Ei näytettäviä viestejä