Helsingin tuomiokapituli selvittää Vuosaaren seurakunnan ristiriitoja – työntekijöille ja luottamushenkilöille kysely

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli selvittää Vuosaaren seurakunnan tilannetta työntekijöille ja luottamushenkilöille suunnatulla kyselyllä.

Kotimaa24 kertoi aiemmin kirkkoherran ja seurakuntaneuvoston jäsenten välisten ristiriitojen kärjistymisestä helsinkiläisessä Vuosaaren seurakunnassa. Kaikki seurakuntaneuvoston jäsenet eivät jaa tapaa, jolla kirkkoherra Jussi Mäkelä julistaa ja esiintyy julkisuudessa koko seurakunnan nimissä.

Tämän viikon maanantaina pidetyssä seurakuntaneuvoston kokouksessa neuvoston jäsen ehdotti viestintätyöryhmän perustamista seurakuntaan. Aloite hylättiin äänin 8–7 kirkkoherran äänen ratkaistessa.

Helsingin tuomiokapituli on saanut seurakunnasta useita yhteydenottoja, kapitulin lakimiesasessori Ritva Saario kertoo. Niiden seurauksena seurakunnan työntekijöille lähetettiin keskiviikkona työhyvinvointikysely ja luottamushenkilöille seurakunnan tilannetta koskeva kysely.

– Kapitulin tehtävä on tukea ja valvoa seurakuntia. Yritämme aluksi hahmottaa kokonaiskuvan seurakunnan tilanteesta, Saario sanoo.

Sen jälkeen tuomiokapituli arvioi, miten seurakunnan asiassa edetään.

Kotimaa24:n saamien tietojen mukaan Vuosaaren seurakunnan kirkkoherran ja luottamushenkilöiden välit ovat olleet ongelmalliset jo pitkään. Laajan yleisön tietoisuuteen näkemyserot tulivat, kun kirkkoherra julkaisi tammikuussa Vuosaari-lehdessä ja seurakunnan Facebook-sivulla ristiriitaista huomiota herättäneen kirjoituksen Jeesuksesta ja kadotuksesta.

Kuva: Kuvakaappaus Helsingin hiippakunnan verkkosivuilta.

Lue myös:

"Jumalan sanan julistamista ei voi neuvosto estää" – Kirkkoherran ja luottamushenkilöiden välit kärjistyivät Vuosaaressa

"On julmuutta antaa ihmisten kulkea kohti kadotusta" – Vuosaaren kirkkoherra perusteli Jeesus-puheitaan

Vuosaaren kirkkoherran Jeesus-kirje poiki reaktion luottamushenkilöiltä – lähettivät avoimen kirjeen

Riittääkö uutiseksi, että kirkkoherra puhuu Jeesuksesta? – Käännytyskirje hämmentää Helsingin Vuosaaressa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.