Vuosaaren kirkkoherran Jeesus-kirje poiki reaktion luottamushenkilöiltä – lähettivät avoimen kirjeen

Kahdeksan Helsingin Vuosaaren seurakunnan luottamushenkilöä on julkaissut Tulkaa kaikki -liikkeen Facebook-sivulla kannanoton, jossa edellytetään, että seurakunnan messuun on aina turvallista tulla.

Kannanotossa kuvaillaan kirkkoherra Jussi Mäkelän kirjoittamaa, sekä Vuosaari-lehdessä että seurakunnan Facebook-sivulla julkaistua henkilökohtaista uskonratkaisua korostavaa kirjoitusta. Osa seurakuntalaisista on kokenut tekstin ahdistavana ja ulossulkevana. Kannanoton mukaan tämä asetelma heikentää yhteyttä seurakuntalaisiin.

"[Mäkelän kirjoituksen] retoriikka on tuttua ahtaista hengellisistä yhteisöistä. Kaikki eivät saa siitä henkisiä haavoja, mutta osa saa. Kirjoitus on puhutellut niitä ihmisiä, joille tämä tapa puhua uskosta ns. kotikieli, heille tämä on voimallista evankeliumia ja uskonvahvistusta", kannanotossa sanotaan.

Tekstissä muistutaan, että ne, joilla on henkisiä haavoja tiukoista yhteisöistä, saavat taas kokea, että heidän uskolleen asetetaan tasovaatimuksia. Seurakunnan toiminnan tulisi olla "iloista ja avointa, ehdottoman turvallista, suvaitsevaista ja helposti lähestyttävää", kannanotossa korostetaan.

Lisäksi siinä toivotaan, että kenenkään ei tarvitsisi kokea turvattomuutta kuunnellessaan saarnoja Vuosaaren kirkossa.

Kirjeen allekirjoittajat ovat Anja Hinkkanen, Matleena Järviö, Ville Kormilainen, Raija Laajanen, Marja Lindblom, Pauli Löija, Rebekka Nikula ja Tuula Paasivirta.

Kuva: Kuvakaappaus Tulkaa kaikki Vuosaari -Facebook-sivuilta.

Lue myös:

Vieläkö tarvitaan evankeliointia? – "Yksisuuntaisen julistuksen aika on ohi"

Kuinka Jeesuksesta voi puhua nykyaikana? – "Pitää luopua turvasanoista"

Riittääkö uutiseksi, että kirkkoherra puhuu Jeesuksesta? – Käännytyskirje hämmentää Helsingin Vuosaaressa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.