Harva erosi kirkosta maistraattien palvelun kautta

Vain harva on eronnut uskontokunnista maistraattien verkkopalvelun kautta sen jälkeen, kun palvelu otettiin käyttöön viime marraskuussa. Väestörekisterikeskuksen mukaan uskontokunnista erosi palvelun kautta 834 henkilöä 26.11.2015 ja 16.3.2016 välisenä aikana.

Evankelis-luterilaisesta kirkosta eronneiden tarkka määrä ei ole tiedossa. Väestörekisterikeskuksen mukaan suurin osa eronneista on kuitenkin ollut kirkon jäseniä.

Eroakirkosta.fi:n kautta evankelis-luterilaisesta kirkosta erosi samana ajanjaksona runsaat 20 300 ihmistä, palvelun sivuilla kerrotaan.

Maistraatti.fi-sivulla on voinut marraskuusta lähtien ilmoittaa eroavansa kirkosta tai muusta uskonnollisesta yhdyskunnasta. Palvelun käyttö vaatii sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla, sirullisella henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Eroakirkosta.fi ei vaadi samanlaista tunnistautumista.

Uskonnollisesta yhdyskunnasta eroavan tulee uskonnonvapauslain mukaan ilmoittaa eroamisesta kirjallisesti yhdyskunnalle tai maistraatille. Uudessa palvelussa tieto siirtyy suoraan väestötietojärjestelmään ja välittyy sieltä asianomaiselle uskonnolliselle yhdyskunnalle ja verohallintoon.

Liittyminen uskontokuntaan ei ole mahdollista maistraatin palvelun kautta, sillä liittyminen tapahtuu lain mukaan aina ilmoittamalla siitä uskontokuntaan. Maistraatin sivuilla on kuitenkin linkki lomakkeeseen, jonka voi tulostaa ja toimittaa uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Kuva: Olli Seppälä. Kuva Töölön kirkosta Helsingistä.

Lue myös:

Kirkkohallituksessa yhä tyytymättömyyttä Väestörekisterikeskuksen palveluun

Maistraatti.fi:ssä voi nyt myös liittyä uskonnolliseen yhdyskuntaan

Kansliapäällikkö: Maistraatin uusi palvelu voi olla syrjivä

Eroakirkosta.fi sai kilpailijan

Edellinen artikkeliPiispa Jolkkonen: Raamatullisuus on sisäänrakennettu kirkon elämään
Seuraava artikkeliVapaa-ajattelijat kaipaavat kiinteää pääsiäistä

Ei näytettäviä viestejä