Eroakirkosta.fi tiedottaa: Arkkipiispan pakolaispuheet lisäsivät eroamisia

Eroakirkosta.fi-palvelun mukaan arkkipiispa Kari Mäkisen vetoomus seurakunnille pakolaisten auttamiseksi on lisännyt kirkosta eroamisia.

Lisäys ei kuitenkaan ole suuri. Pitkin elokuuta kirkosta erosi Eroakirkosta.fi:n kautta alle 100 ihmistä päivässä, mutta viime torstaina ja perjantaina eroajia oli hieman yli 140. Lauantaina erosi 200 ihmistä ja sunnuntaina 150.

Eroakirkosta.fi:n keräämien palautteiden perusteella ainakin osan kohdalla kirkosta eroaminen johtuu arkkipiispa Kari Mäkisen puheista.

”En hyväksy että kirkko alkaa majoittamaan näitä pakolaisia.”

”Olen itse kantasuomalainen, heikompiosainen. En saanut apua kirkolta en sossusta kun tarve oli. Nyt arkkipiispa Mäkisen puheet niin kutsutuista ”pakolaisista” ja voidaan muka ottaa vieläkin enemmän vastaan kuin 30 tuhatta.”

”Seurakunnat hyysäävät liikaa ulkomaalaisia tänne Suomeen.”

”Muslimit edustavat jotain muuta, mitä luterilaisena ajattelen. Kun kirkko oma kirkko lähtee tällaiseen touhuun mukaan, en halua olla mukana.”

”En koe enää kirkkoa sellaiseksi instituutioksi, jonka sen olin kuvitellut olevan. Nuoret muslimimiehet saapuvat luterilaiseen kirkkoon leveästi hymyillen yöpymään. Minun ev.lut.kirkko on jotain muuta.”

”En halua maksaa kirkollisveroa sellaisten pakolaisten auttamiseksi, jotka eivät ole heikkoja lapsia ja naisia vaan isänmaansa ja perheensä hyljänneitä miehiä”

”Koska Suomen kirkko haluaa järjestää asuntoja isis taistelijoille suomessa enkä hyväksy sitä”

Lue myös:

Liedon seurakunta perusti hätämajoituskeskuksen

Mäkinen ja Kalliala kehottavat seurakuntia auttamaan turvapaikanhakijoita

Edellinen artikkeliPiispainkokous keskustelee ehtoollisvieraanvaraisuuden laajentamisesta
Seuraava artikkeliPaavi Franciscus kannustaa majoittamaan pakolaisperheitä

Ei näytettäviä viestejä