Mäkinen ja Kalliala kehottavat seurakuntia auttamaan turvapaikanhakijoita

Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen lähes sadan tulijan päivätahtia. Monet seurakunnat eri puolilla Suomea ovat jo reagoineet turvapaikanhakijoiden suureen määrään.

Kotkan seurakunta, sekä Helsingissä Paavalin ja Haagan seurakunnat ja Tuomiokirkkoseurakunta keräävät vaatteita vastaanottokeskuksiin. Oulussa Oulujoen seurakunta tarjoaa tiloja keräystavaroiden varastointiin.

Vantaan ja Espoon seurakunnissa rahallista tukea ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta pakolaisten auttamiseksi.

Turun Mikaelin seurakunta on jo monen vuoden ajan tarjonnut turvapaikanhakijoille käytännön diakoniatukea ja neuvontaa turvapaikkaprosessiin liittyen sekä sielunhoidollista tukea. Seurakunta pyrkii tarjoamaan viikoittain vastaanottokeskuksessa välipaloja tai lämpimän ruuan. Asukkaille tarjotaan myös saunapäiviä. Nuorille suunnitteilla on jalkapalloryhmä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja Turun piispa Kaarlo Kalliala kehottavat arkkihiippakunnan seurakuntia auttamaan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita.

Piispojen mukaan kristillisyyteen ja suomalaiseen elämänmuotoon on aina kuulunut reagoiminen toisen ihmisen hätään.

"Seurakuntien on syytä olla yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimistoon ja paikalliseen Suomen Punaiseen Ristiin ja ottaa selvää, mitä yhdessä voi tehdä. Moni seurakunta voi tarjota tiloja hätämajoitukseen ja sosiaaliseen toimintaan. Työntekijöillämme on erityistä ammattitaitoa ihmisten kohtaamiseen. Seurakuntien piirissä on myös paljon vapaaehtoisia, joiden kanssa voidaan paikallisesti vaikkapa organisoida vaate- ja tavarakeräyksiä", seurakuntiin lähetetyssä tiedotteessa todetaan.

Tänä vuonna jo yli 2500 ihmistä on menettänyt henkensä pyrkiessään Eurooppaan.

Lue myös:

Ouluun perustetaan vastaanottokeskuksen tukiyhdistys – tilat seurakunnalta

Seurakunta kerää vaatteita vastaanottokeskukselle