Ouluun perustetaan vastaanottokeskuksen tukiyhdistys – tilat seurakunnalta

Ouluun perustettava vastaanottokeskuksen tukiyhdistys saa käyttöönsä Oulujoen seurakunnan Sanginsuun seurakuntakodin tilat.

Tukiyhdistys alkaa koordinoida keräystä, jonka tarkoituksena on koota lahjoituksia vastaanottokeskusten turvapaikanhakijoita varten. Sanginsuun seurakuntakoti sijaitsee lähellä Suomen Punaisen Ristin avaamia väliaikaisia vastaanottokeskuksia. Tiloissa on tarkoitus koordinoida keräystä sekä käsitellä ja varastoida lahjoituksia.

– On aivan ihanaa, että pääsemme Oulujoen seurakunnan lainaamilla tiloilla alkuun, kommentoi yhdistyksessä toimiva vapaaehtoinen Eveliina Korkiakangas Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Turvapaikanhakijoita varten järjestettävällä kansalaiskeräyksellä on tarkoitus saada kerätyksi vaatteita ja muita tarpeellisia varusteita. Akuutti tarve on esimerkiksi lastenvaunuille, vaatteille ja lasten leluille.

Oulujoen seurakunnassa pohditaan myös muita keinoja osallistua maahanmuuttajien tukemiseen ja kotouttamiseen.

– Yhteistyö tukiyhdistyksen kaltaisten kansalaisaloitteiden kanssa ei sinänsä ole epätavallista, sillä Oulujoen seurakunta tekee yhteistyötä useiden alueellaan toimivien järjestöjen kanssa, sanoo seurakunnan kappalainen Ilkka Mäkinen.

Lue myös:

Seurakunta kerää vaatteita vastaanottokeskukselle