Eduskunta hyväksyi kirkon toimielinten sähköiset kokoukset

Kuva: Olli Seppälä

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen, joka mahdollistaa kirkon toimielinten sähköiset kokoukset. Lakiesityksen sisältö päätettiin asian ensimmäisessä käsittelyssä viime viikolla ja hyväksyttiin tänään tiistaina. Hallituksen esityksen kirkkolain muuttamiseksi voi lukea tästä.

Kyseessä on kiireellinen muutos kirkkolakiin. Sen on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja se on väliaikainen, sillä kokonaan uudessa kirkkolakiesityksessä, jonka eduskunta aikanaan hyväksyy, on huomioitu säännökset sähköisestä kokoontumisesta.

Juuri väliaikaisuutensa vuoksi säännökset tulevat koskemaan kaikkia muita päätöksentekoelimiä mutta eivät kirkolliskokousta. Hallituksen esityksessä todetaan, että kirkolliskokouksella ei ole tällä hetkellä käytettävissä kokousjärjestelmää, joka mahdollistaisi etäkokoontumisen. Kun uusi kirkkolaki tulee voimaan, sen sähköisiä kokouksia koskevat säännökset ulottuvat myös kirkolliskokoukseen.

Kirkon toimielimet saivat järjestää etäkokouksia viime keväänä valmiuslain ollessa voimassa, mutta mahdollisuus päättyi viime kesäkuussa.

Lue myös:

Kirkolliskokous puolsi kirkon toimielinten sähköisiä kokouksia – lakimuutos etenee nopeasti

Kirkolliskokous tyrmäsi itse aloitteen etäkokouksista vuonna 2015 – nyt syytetään kirkkohallitusta hidastelusta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.