Canterburyn arkkipiispa majoittaa pakolaisia

Englannin anglikaanikirkon johtaja, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, aikoo majoittaa "perheen tai kaksi" mökkiin Lambeth Palacen maille. Asiasta kertoo The Guardian .

– Kuten arkkipiispa on sanonut, Jeesus oli pakolainen, ja täällä on pakolaisia, jotka etsivät epätoivoisesti turvapaikkaa sodan runtelemista paikoista. Arkkipiispa on huolestunut tilanteesta ja haluaa vaikuttaa asioihin, arkkipiispan tiedottaja sanoi The Guardianille.

Iso-Britannia on sitoutunut ottamaan 20 000 pakolaista Syyrian rajaa lähellä olevilta pakolaisleireiltä seuraavien viiden vuoden kuluessa. Arkkipiispa Welby on kritisoinut hallituksen asettamaa lukumäärää liian pieneksi.

Kaksi viikkoa sitten roomalais-katolisen kirkon johtaja paavi Franciscus ilmoitti, että Vatikaani majoittaa kaksi pakolaisperhettä.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) on niin ikään ilmoittanut, että perheen Kempeleen koti luovutetaan vuodenvaihteessa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Kotimaa24:n tavoittamat Suomen evankelis-luterilaiset kirkon piispat eivät sen sijaan aio näillä näkymin majoittaa virka-asuntoihin pakolaisia, mutta kannustavat seurakuntia ja muita julkisyhteisöjä tarjoamaan majoitusta.

Maahanmuuttovirasto on julkaissut sivuillaan ohjeet kotimajoitusta harkitseville. Kotimajoitusta organisoidaan myös Facebook-ryhmässä Refugees Welcome – Kotimajoitusta turvapaikanhakijoille.

Lue myös:

Mahtuuko piispan virka-asuntoon pakolaisia?

Paavi Franciscus kannustaa majoittamaan pakolaisperheitä