Paavi Franciscus kannustaa majoittamaan pakolaisperheitä

Paavi Franciscus kannustaa kaikkia eurooppalaisia seurakuntia, luostareita ja muita uskonnollisia yhteisöjä majoittamaan yhden pakolaisperheen solidaarisuuden eleenä.

– Vetoan seurakuntiin, uskonnollisiin yhteisöihin, luostareihin ja pyhäkköihin kaikkialla Euroopassa — ottakaa yksi pakolaisperhe, paavi sanoi eilen Pietarinaukiolla
Huffington Postin
mukaan.

Vatikaani aikoo näyttää esimerkkiä. Sen kaksi seurakuntaa ottavat lähipäivinä kumpikin majoitettavakseen yhden perheen.

Suomessa seurakunnat ainakin Liedossa ja Helsingissä järjestivät viikonloppuna hätämajoitusta turvapaikanhakijoille. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on luovuttanut Heinänokan leirikeskuksen talveksi turvapaikanhakijoiden majoitukseen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että perhe luovuttaa Kempeleen kotinsa vuodenvaihteessa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Maahanmuuttoviraston mukaan se on saanut runsaasti kyselyitä turvapaikanhakijoiden kotimajoituksesta. Virasto on julkaissut sivuillaan ohjeet kotimajoitusta harkitseville. Kotimajoitusta organisoidaan Facebook-ryhmässä Refugee Welcome – Kotimajoitusta turvapaikanhakijoille.

Edellinen artikkeliEroakirkosta.fi tiedottaa: Arkkipiispan pakolaispuheet lisäsivät eroamisia
Seuraava artikkeli”Kirkkolaki ei tunne tuomiokapitulin ohjaustoimivaltaa kirkollisten toimitusten suhteen”

Ei näytettäviä viestejä