Arkki­piispa Tapio Luomasta klassinen muoto­kuva – "Halusin korostaa elämän suuria linjoja", sanoo taiteilija

Arkkipiispa Tapio Luoman muotokuvan on maalannut kuvataiteilija Tiina Vainio. Kuva: Timo Jakonen

Arkkipiispa Tapio Luoman muotokuva julkistettiin tänään tiistaina hänen keskiviikkoisen 60-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Muotokuvan on tilannut Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli. Sen on maalannut kuvataitelija Tiina Vainio.

"Maalaus on klassinen ja rauhallinen mutta energinen, sävyt harmonisia ja malli tunnistettavissa. Värit ovat maanläheiset. Maalauksessa ei mallin lisäksi ole monia yksityiskohtia. Tällä halusin korostaa elämän suuria linjoja, erottaa pääasiat sivuasioista", Vainio kommentoi maalausta arkkihiippakunnan tiedotteessa.

Maalauksen pohjakankaana on pellava, mikä Vainion mukaan korostaa käytännönläheisyyttä ja arkea ylä- ja alamäkineen. Näistä aiheista Vainio kertoo keskustelleensa istunnoissaan Luoman kanssa. Vainio ja Luoma tapasivat maalausprosessin aikana kymmenkunta kertaa.

Tiina Vainio on laaja-alainen kuvataitelija, jonka teoksia on esillä merkittävissä kokoelmissa kuten Nykytaiteen museo Kiasmassa. Hän on tehnyt myös julkisia taideteoksia. Vainio on koulutukseltaan kuvataitelija, taidepedagogi ja juristi.

Lue myös:

"Kirkon tehtävä on sitoutua omaan aikaansa" – Arkki­piispa Tapio Luoma täyttää 60 vuotta

Arkki­piispa sai 60-vuotis­lahjaksi rukous­kirjan – 130 kirjoittajan joukossa on paavi Franciscus

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Arkkipiispa Tapio Luomasta klassinen muotokuva – "Halusin korostaa elämän suuria linjoja", sanoo taiteilija