Aivan kohta kokoonnutaan Tampereelle Kirkon juhliin – vieraina muun muassa Tuomas Enbuske ja Annika Saarikko

Piispa Mari Leppänen, kansanedustaja Jarno Limnéll ja toimittaja Tuomas Enbuske esiintyvät Kirkon juhlilla Kotimaan lavalla. Kuvat: Jani Laukkanen, Kimmo Falck ja Numi Nummelin.

Kirkon juhlat kutsuvat väkeä tällä kertaa 17.–19.5. Tampereelle. Luvassa on hengellisiä harjoituksia, musiikki- ja kulttuurikokemuksia, piispoja tunnettuine vieraineen ja ajatusten vaihtoa kirkolliseen tapaan paneelikeskusteluissa.

Juhlien teemana on tulevaisuuden toivon vahvistaminen. Tilaisuudet sijoittuvat Tampereen kirkkoihin, keskustorille ja muihin tiloihin lähelle ydinkeskustaa. Osa tilaisuuksista on maksuttomia ja osa maksullisia.

– Tavoittelemme noin 12 000 kävijää, sanoo tapahtumakoordinaattori Jari Kupiainen Kirkkopalveluista.

Hän huomauttaa, että samaan aikaan on Tampereella muitakin tapahtumia.

Kirkon juhlat järjestävät Tampereen seurakunnat yhdessä Kirkkopalveluiden, Kirkkohallituksen, Suomen Lähetysseuran, Suomen Kanttori-Urkuriliiton ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton kanssa.

KIRKON JUHLIEN ohjelmassa on ajankohtaisia keskusteluja ja kulttuurielämyksiä mutta nyt myös runsaasti mahdollisuuksia oman hengellisyytensä vahvistamiseen. Kokeilla voi vaikkapa meditatiivista valokuvausta ja hiljaista rukousta Via Silentii -luostariyhteisön tapaan ja hiljaisuuden joogaa tai tutustua siihen, mitä alkuperäiskansojen ajattelu voi tuoda hengelliseen ajatteluun.

Tarjolla on myös Tässä olen -työpajoja, joissa pohditaan, miten jumalasuhdetta havainnoiva raamattumietiskely voi rikastuttaa sekä henkilökohtaista että seurakunnan elämää.

Tampere on pyhiinvaelluskaupunki, joten juhlien yhteydessä on mahdollisuus järjestettyyn pyhiinvaellukseen Pyynikin kirkkopuistossa.

Pipliaseuran tuottamaan psalmien uuden suomennoksen myötä juhlilla pääsee tutustumaan sekä raamattukurssin avulla että myös Tommi Kaleniuksen ja Jari Kekäleen sanoin ja sävelin uusiin psalmisuomennoksiin.

Tuomas Enbusken kanssa Kuopion piispa aikoo ”räjäyttää rakenteelliset pinttymät”.

Julkkikset ja piispat kohtaavat Kotimaa-lavalla

Kirkon juhlien yksi tapahtumapaikoista on Tampereen tuomiokirkko, jonne perustetaan juhlien ajaksi Kotimaa-lava. Lavaa emännöi Kotimaa medioiden päätoimittaja Freija Özcan.

Kotimaa-lavalla tapaavat vieraitaan niin arkkipiispa Tapio Luoma kuin piispat Mari Leppänen, Jari Jolkkonen ja Teemu Laajasalo. Vieraina ovat muun muassa kansanedustajat Annika Saarikko ja Jarno Limnéll sekä Tuomas Enbuske, jonka kanssa Kuopion piispa aikoo ”räjäyttää rakenteelliset pinttymät”.

Lavalla keskustellaan niin kriisinkestävyydestä, huono-osaisuudesta ja radikaalista rakkaudesta kuin seurakuntien vapaaehtoistoiminnan kohottamisesta seuraavalle tasolle ja yksinäisyyden ehkäisemisestä.

Mutta pidetäänpä lavalla myös Siioninvirsiseurat ja illat päättyvät musiikin merkeissä kanttorikuoron konserttiin, gospelin helmiin ja keskiaikaisiin säveliin.

Kotimaata julkaisevan Sacrum-Kotimaa Oy:n omistaja Kirkkopalvelut on yksi Kirkon juhlien järjestäjistä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliNäkökulma: Taivaaseen astuminen päätti Jeesuksen toiminnan maan päällä ja helatorstai pitää meitä kahden maan kansalaisina
Seuraava artikkeliSuomessa ei arvosteta hoivaa, sanoo äidiksi tulostaan kirjan kirjoittanut Saara Turunen

Ei näytettäviä viestejä