Yhdistynyt seurakuntaväki menestyi Tampereella

Tampereella maallikkoedustajien vaalissa pärjäsivät hyvin Yhdistynyt seurakuntaväki -listan ehdokkaat. Tampereen hiippakunnasta maallikkoedustajia on kirkolliskokouksessa 11, ja heistä viisi on seurakuntaväen listalta.

Yhdistynyttä seurakuntaväkeä edustava Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela kuvailee listan edustajia seurakunnassa luontaisesti aktiivisesti toimiviksi ihmisiksi, joille herätysliikkeet ovat tuttuja. Monella on kokemusta niin seurakunnan luottamuselimistä kuin kirkolliskokouksestakin.

– Haluamme ajaa niitä asioita, jotka nousevat arkipäiväisestä seurakuntaelämästä, Leif Nummela sanoo.

Nummelan mukaan Yhdistynyt seurakuntaväki -listan edustajat pitävät kirkolliskokouksessa esillä seurakunnan hyvinvointia, ihmisten mahdollisuutta kuulla evankeliumia ja moninaisuuden edistämistä.

– Tässä joukossa kaikki ovat esimerkiksi pitäneet tärkeänä sitä, että seurakunnallisessa elämässä annettaisiin tilaa erilaisille herätysliikepainotuksille. Monet kannattavat henkilöseurakuntaa.

Rakenneuudistus onkin Nummelan mukaan tulevan istuntokauden keskeinen asia.

– Se ei edennyt viime kaudella kenenkään mielestä toivottuun suuntaan. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että rakenneuudistuksia tarvitaan yhteiskunnan muuttuessa.

Rakenneuudistuksesta puhuttaessa Leif Nummela kuvailee Yhdistynyt seurakuntaväki -listan ehdokkaita uudistusmielisiksi.

– Moni teologisesti uudistusmielinen on osoittautunut rakenteiden suhteen hyvin konservatiiviseksi. Esimerkiksi herätysliikkeiden messuja ei sallittaisi.

– Me, jotka haluamme uudistaa rakenteita, haluaisimme kuitenkin säilyttää kirkon traditiota.

Uuden kirkolliskokouksen linjajaoissa Leif Nummela ei näe suuria muutoksia. Uskon sisältöjen suhteen konservatiivisesti ja liberaalisti ajattelevia näyttäisi olevan yhtä paljon. Vastakkainasettelua hän ennakoi syntyvän esimerkiksi avioliittoa koskevissa kysymyksissä.

– Henkilötasolla kirkolliskokouksessa on aina ollut hyvä ilmapiiri.

Kuva: Olli Seppälä.

Lue myös:

Tulkaa kaikki nappasi puolet kirkolliskokouspaikoista Helsingissä

Kirkolliskokoukseen runsaasti uusia edustajia

Edellinen artikkeliKirkolliskokoukseen runsaasti uusia edustajia
Seuraava artikkeliKahdet vaalit yhtä aikaa johtavat äänten hylkäämisiin

Ei näytettäviä viestejä