Ylivieskan uusi kirkko rakennetaan Kirkkopuistoon

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto on päättänyt yksimielisesti aloittaa toimenpiteet uuden kirkon rakentamiseksi. Valtuuston maanantainen päätös rakentamisesta menee vielä Kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kirkkovaltuusto päätti myös yksimielisesti, että uuden kirkon sijaintipaikka on Kirkkopuisto. Vaihtoehtoina oli myös muun muassa vanhan, tuhopoltossa tuhoutuneen kirkon paikka. Alustavan tilaohjelman mukaan Kirkkopuisto on sijaintina puoli miljoonaa euroa halvempi kuin vanhan kirkon paikka. Kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.

Ylivieskan seurakunnan tiedotteessa todetaan, että Kirkkopuiston vahvuus on sen keskeinen sijainti sekä alueen tilavuus, joka mahdollistaa tehokkaan ja energiaystävällisen rakentamisen.

”Vanhan kirkon paikka on mahdollisuus jättää näin muistomerkiksi ja ulkokirkoksi. Tapuli on myös mahdollista rakentaa vanhalle paikalle”, tiedotteessa sanotaan.

Noin 1 300 neliön tilaohjelma sisältää 500 hengen kirkkosalin ja 200 hengen seurakuntasalin, joka voidaan yhdistää tarvittaessa kirkkotilaan.

Kuva: Olli Seppälä. Ylivieskan kirkko paloi pääsiäisenä 2016.

Lue myös:

Ylivieskan kirkkopalon oikeudenkäynti alkoi

Ylivieskan kirkon raunioista löytyi jäänteitä vanhan kirkon alttarista

Ylivieskalaisilla oli runsaasti näkemyksiä uudesta kirkosta

Uutta kirkkoa rakentamaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Sama virka, sama verka” – Tässäkö uusi papintakki?
Seuraava artikkeliArvio: Paimen, jolta katosi lammaslauma

Ei näytettäviä viestejä