Ylivieskan uuden kirkon arkkitehtuurikilpailu alkoi – ratkeaa syksyllä

Ylivieskan kirkon ja sen ympäristön arkkitehtuuri alkoi tänään tiistaina, Ylivieskan seurakunta kertoo tiedotteessaan. Kilpailu päättyy toukokuun puolessavälissä. Sen tulokset pyritään julkistamaan lokakuun 2017 loppuun mennessä, selviää Ylivieskan kirkon kilpailuohjelmasta.

Kilpailussa palkitaan enintään viisi suunnitelmaa. Palkintorahaa on yhteensä 75 000 euroa, joista voittaja saa 30 000 euroa. Kilpailun tavoitteena on, että voittaneen työn pohjalta voidaan käynnistää kirkkorakennuksen jatkosuunnittelu.

Ylivieskan seurakunta järjestää suunnittelukilpailun yhteistyössä Ylivieskan kaupungin kanssa. Tehtävänä on suunnitella Ylivieskan seurakunnalle tulipalossa menetetyn tilalle uusi kotikirkko, jonka ”odotetaan myönteisellä tavalla liittyvän kristilliseen kirkkorakennusperinteeseen”. Tehtävään kuuluu myös suunnitella kirkon lähiympäristöä, mihin sisältyy esimerkiksi poltetun kirkon raunioiden ja sankarihauta-alueen, puistoympäristön ja kirkon saavutettavuuden huomioon ottaminen.

Palkintolautakunta koostuu Ylivieskan seurakunnan, Ylivieskan kaupungin sekä Suomen Arkkitehtiliiton edustajia. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii kirkkoherra Timo Määttä.

Ylivieskan kirkko tuhoutui tulipalossa tuhopolton seurauksena pääsiäislauantain iltana maaliskuussa 2016. Kirkko oli rakennettu vuonna 1786, ja se palveli seurakuntaa 230 vuoden ajan.

Raunioille on talkoovoimin pystytetty alttarin paikalle palaneen kirkon hirsistä risti ja alttaripöytä sekä kirkon kivijalasta siirrettyjen kivien päälle rakennettu penkit. Alttaripöydän päässä olevat kukkatelineet on tehty palaneista urkupilleistä. Kirkon raunioilla on järjestetty muun muassa kesäillan hartauksia sekä jouluyön ja uudenvuodenyön hartaudet.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Ylivieskan kirkon polttajalle ei rangaistusta – pakkohoito mielisairaalassa jatkuu

Mielentilatutkimus: Ylivieskan kirkkopalosta syytetty mies oli syyntakeeton

Ylivieskan kirkkopalon oikeudenkäynti alkoi

Ylivieskan kirkko tuhoutui rajussa tulipalossa

Uutta kirkkoa rakentamaan

Kuinka kohdata syyllinen? – Kolme tuhopolton kokenutta seurakuntaa kertoo

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYstävänpäivän isä on Pyhä Valentinus, joka rohkaisi rakastavaisia vihille
Seuraava artikkeli”Tikkurilan uudesta kirkosta tulee rauhoittumisen paikka myrskyn silmässä”

Ei näytettäviä viestejä