Yhteisvastuu onnistui edistämään suomalaisen saattohoidon kehitystä

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 944 588,33 euroa. Varoilla parannetaan saattohoitoa Suomessa ja turvataan ihmisoikeuksia Guatemalassa.

Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen toteaa tuloksen olevan upea ja nostaa esiin myös muita kampanjan aikaansaannoksia.

– Kampanjan nostattaman vilkkaan keskustelun seurauksena palvelujen puutteista ja hoidon saatavuuden sattumanvaraisuudesta on tultu paremmin tietoisiksi. Useilla alueilla on jo käynnistynyt uusia saattohoidon kehittämishankkeita. Myös saattohoidon osuutta alan koulutuksissa tullaan lisäämään.

Suomessa yhteisvastuuvaroin luodaan valtakunnallinen saattohoidon osaamisverkosto. Keräyksen tuotolla kuolevien parissa työskenteleville järjestetään saattohoitokoulutusta sekä perustetaan saattohoidon tuki- ja neuvontajärjestelmä ammattihenkilöstön sekä potilaiden ja omaisten tarpeisiin.

Guatemalassa Yhteisvastuu tukee alkuperäiskansojen parissa tehtävää ihmisoikeustyötä. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräystilitys luovutettiin tänään keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun, TERHO-säätiön, Kirkon diakoniarahaston ja hiippakuntien sekä seurakuntien diakoniatyön kesken. Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Vuoden 2015 Yhteisvastuukeräys tukee Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa Suomessa ja auttaa lapsia kouluun Haitissa.

Kuva: Yhteisvastuu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJoensuussa tutkitaan uskonnon yhteisopetusta
Seuraava artikkeliPutous-suosikki: Tällä hetkellä kirkko mahdollistaa enemmän vihaa kuin rakkautta

Ei näytettäviä viestejä