Putous-suosikki: Tällä hetkellä kirkko mahdollistaa enemmän vihaa kuin rakkautta

MTV3-kanavalla lokakuun 11. päivä alkaneen Putous-viihdeohjelman ennakkosuosikiksi kohonneen Kristiina ”Kissi” Vähä-Hiilarin takaa löytyy näyttelijä-käsikirjoittaja Antti Holma. Hän kertoo Me Naiset-lehden haastattelussa muun muassa suhteestaan kirkkoon ja körttiläisyyteen.

Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008 valmistunut näyttelijä syntyi ja asui elämänsä ensimmäiset vuodet Helsingissä Ratakadun Körttikodissa, jossa hänen pappi-isänsä toimi isäntänä. Holman ollessa viisivuotias, perhe muutti Sonkajärvelle Pohjois-Savoon.

– Sonkajärvellä oli niin ankeaa, että meidän oli pakko keksiä tekemistä itse. Olin oikea taidehirviö: joka tiistai vedin koulussa aamunavauksen ja kuuluin kahteen omaan teatterikerhooni. Se oli sellaista höyryämistä ilman minkäänlaista filtteriä, Holma kertoo Me Naisten haastattelussa.

Körttiläisyyden parissa kasvanut papin ja uskonnonopettajan poika muutti 15-vuotiaana pois kotoa. Hän aloitti Kallion ilmaisutaidon lukiossa Helsingissä, mutta välit Savoon jääneisiin vanhempiin ja neljään pikkusiskoon säilyivät lämpiminä.

Holma alkoi myös pohtia suhdettaan kirkkoon. Kaksi vuotta kestänyt etsikkoaika päättyi siihen, että hän erosi kirkosta puoli vuotta sitten.

– Istuin joka sunnuntai Agricolan kirkossa kuuntelemassa vanhan kaavan messua. Lopulta tein päätökseni, vaikka se tuntui surulliselta. Olen sitä mieltä, että tällä hetkellä kirkko mahdollistaa enemmän vihaa kuin rakkautta. En voi kuulua kirkkoon, jossa perustellaan kristillisillä arvoilla esimerkiksi abortin vastaisuutta ja parisuhteiden eriarvoisuutta.

Lue Holman haastattelu Me Naisista

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliYhteisvastuu onnistui edistämään suomalaisen saattohoidon kehitystä
Seuraava artikkeliVäitös: Kuinka kanttorin tehtävä syntyi

Ei näytettäviä viestejä