Yhteistyösopimus Athos-Säätiön ja TAMK:n välille

Lammilla toimiva Athos-Säätiö on solminut viime viikolla pitkän valmistelun jälkeen yhteistyösopimuksen Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) kanssa.

Suomessa harvinaislaatuisen sopimuksen perusteella TAMK osallistuu Athos-Säätiön Luostarikeskuksen kehittämiseen monialaisesti. Suunnitelmissa on muun muassa kahden luostarin perustaminen.

Suomen ortodoksisen kirkon alaisuudessa toimiva Athos-Säätiö osti kesällä 2013 Lammilla kehitysvammaisten kuntoutuskeskuksena toimineen laajan kiinteistön. Alueelle on tarkoitus perustaa kaksi Athoksen hengellisessä perinteessä elävää luostaria, toinen miehiä ja toinen naisia varten. Suunnitteilla on myös vanhuksille tarkoitettu palvelutalo ja muistisairaiden tuetun asumisen koti.

Yhteistyö tähtää hankkeiden asiantuntevaan toteutukseen ja alkaa heti. Sen jälkeen kun TAMK:n opettajat ja opiskelijat ovat tutustuneet Luostarikeskukseen, sen suunnitelmiin, tarpeisiin ja toimintaperiaatteisiin, he laativat Säätiölle liiketoimintasuunnitelman ja rakennusten kunnostussuunnitelman. Kartoitus- ja suunnitteluvaiheen jälkeen yhteistyösopimuksen on tarkoitus edetä yhteistyöhankkeeksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJyväskylässä äänestettiin vilkkaasti, pääkaupunkiseudulla hiljaisemmin
Seuraava artikkeliUNICEF: Lapsiköyhyys kasvanut laman myötä myös rikkaissa maissa

Ei näytettäviä viestejä