Vuoden papiksi valittu kirkkoherra Juha Tanska Haminasta saa kiitosta yhteisöllisestä toiminnasta

Vuoden papiksi 2017 on valittu Haminan seurakunnan kirkkoherra Juha Tanska, kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan. Suomen kirkon pappisliiton hallituksen tekemä valinta julkistettiin Helsingissä tänään tiistaina.

Tanska toimii tämän vuoden virastaan vapaalla johtamiskouluttajana Kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Juha Tanska on seurakuntaa johtaessaan käyttänyt uusia yhteisöllisiä toimintatapoja. Seurakunnan toimintastrategian laatimisessa on muun muassa hyödynnetty voimauttavan valokuvan menetelmää. Haminan seurakunta on voittanut hankkeestaan kirkon KirTEKO 2017 -työelämäpalkinnon.

Juha Tanska on syntynyt Vehkalahdella 1961. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1987. Samana vuonna hänet vihittiin papiksi Mikkelissä. Teologian tohtorin tutkinnon hän suoritti vuonna 2011.

Tanska on työskennellyt Haminan seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2014 alkaen, ja sitä ennen Kymin kirkkoherrana sekä pappina Imatralla ja Vehkalahdella. Työuraan kuuluvat myös kokemukset merimiespappina sekä eksegetiikan laitoksen tutkijana Helsingin ylipistossa.

Tanska on toiminut kirkolliskokousedustajana Mikkelin hiippakunnasta vuosina 2000–2008 sekä kuluvalla kaudella vuodesta 2016 alkaen. Hän viljelee luonnonmukaisin menetelmin 1500-luvulta saakka suvun hallussa ollutta kotitilaansa Haminan Reitkallissa. Tanska on kirjoittanut yhdessä vaimonsa kanssa kolme kirjaa arjen hengellisyydestä. Hän harrastaa luovaa kirjoittamista ja suomenlampaiden hoitamista.

Kuva: Seppo Sirkka

Lue myös:

Voimauttava valokuvaus toi kirkon työelämäpalkinnon Haminan seurakunnalle

Työpaikkahengellisyys hämää ja herättelee

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAnalyysi: Ruotsissa kirkollisvaalit käytiin puolueiden kesken, mutta jakolinja oli sama kuin Suomess
Seuraava artikkeliKysely: Työntekijöiden asenteet ovat suurin este seurakuntalaisten oma-aloitteiselle toiminnalle

Ei näytettäviä viestejä