Vuoden kristillinen kirja -ehdokkaat julkaistiin – yleisöäänestys on nyt käynnissä

Vuoden kristillinen kirja 2023 -kilpailun finalistit julkistettiin Turun Kirjamessuilla sunnuntaina 1.10. Kilpailuun osallistui 38 ehdokasta, joista esiraati puheenjohtajanaan Terhi Rajala valitsi loppusuoralle päässeet kuusi finalistia. Kustantajat ja omakustanteiden tekijät saivat lähettää ehdolle teoksia, joka ovat ilmestyneet vuoden 2022 kilpailun jälkeen.

Vuoden kristillisen kirjan voittajan valitsee Helsingin Sanomien emeritapäätoimittaja Reetta Meriläinen. Valinta julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 29.10. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan 28.10. saakka osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi. Äänestyksen tulos julkistetaan niin ikään Helsingin kirjamessuilla.

Kuusi ehdokasta ovat tässä kirjailijan sukunimen mukaisesti aakkosjärjestyksessä. Kirjojen kuvaukset ovat kilpailun järjestäjän Kristilliset kustantajat ry:n tiedotteesta:

Minna Ala-Heikkilä: Kaikki se viha, kaikki se rakkaus (Tammi)

Entisen rikollisen ja päihderiippuvaisen Pauli Joonan tarina ei kerro rikollismaailman julkkiksesta eikä uhoa rikollista menestystä. Sen sijaan se näyttää, mihin lapsuuden kaltoinkohtelu, laiminlyönnit ja väkivalta sekä jo lapsena alkanut päihderiippuvuus voivat pahimmillaan viedä. Nykyään hän tekee merkityksellistä työtä ja on löytänyt elämäänsä rakkauden.

Lea Kujanpää: Ettei tarvitse pelätä – Henkimaailman kohtaaminen (Karas-Sana Oy)

Kuuluuko opetus henkivalloista evankelisluterilaisen kirkon piiriin? Ohitetaanko Raamattu ja kysymysten kanssa painiskeleva ihminen, jos aiheesta vaietaan? Tämä kirja käsittelee kristinuskon marginaalissa olevaa aluetta. Se antaa puheenvuoron myös kirkontyöntekijöille, jotka ovat työssään kohdanneet henkivaltoihin liittyviä asioita. Kirja tarjoaa lisäksi käytännöllisiä ohjeita niille, jotka toimivat näiden teemojen parissa.

Mari Leppänen: Kuulun tähän maisemaan (Kirjapaja)

Leppäsen tekstien teemoja ovat luomakunnan kauneus ja luonnon hyvinvointi, ihmisen elämä rosoineen ja hengähdystaukoineen, hiljaisuuden kuuntelu ja elämän näkeminen pitkänä pyhiinvaelluksena. Leppänen johdattaa lukijan pohtimaan omaa paikkaansa, omia unelmiaan, mutta myös yhteisiä unelmia ja yhteistä elämää. Teoksen täydentävät Leppäsen valokuvat elämän pienistä merkityksellisistä hetkistä.

Iina Mattila: Kansanedustajan salainen elämä (Päivä Osakeyhtiö)

Sosiaalineuvos Antero Laukkanen on pastori, kansanedustaja ja Espoon pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu. Matka näihin tehtäviin ei ole ollut tavanomainen – kaikkea muuta. Lapsuus lastenkodissa ja isättömyyden haava saivat Anteron opettelemaan jo varhain kovan maailman tavoille. Seurakunnan kesäleirillä hän 12-vuotiaana kuuli, että taivaassa on rakastava Isä. Tämä kirja on matka Jumalan armoon ja uskollisuuteen.

Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari: Sensuroitu (Otava)

Ravisteleva ja viihdyttävä kirja Raamatun tekstien historiasta. Kirja kertoo Raamatun käsikirjoitusten rikkaasta historiasta tieteellisellä otteella mutta kepeästi ja uusiin näkökulmiin haastaen.

Heli Pruuki: Sydänten piispa Irja Askola (Tammi)

Muistelmateos vie syvälle Irja Askolan elämään ja kokemuksiin ja raottaa hänen ajattelunsa taustoja. Kuinka karjalaisesta pikkutytöstä, yksinhuoltajaäidin tyttärestä kehittyi naisten ja vähemmistöjen oikeuksien puolustaja, tarkkanäköinen runoilija ja kansan rakastama, syvällinen teologi? Miten elämä johdatti Suomen ensimmäiseksi naispuoliseksi piispaksi, ja millainen tie lasikaton läpi oli?

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPappis­vihkimykset Inkerin kirkossa nousevat todennäköisesti keskusteluun, kun piispain­kokous saa käsiteltäväkseen raportit lähetys­järjestöjen ohjaus­keskusteluista
Seuraava artikkeliAnnikki oli yksi lähes tuhannesta suomalais­naisesta, jotka lähtivät saksalaisten mukaan toisen maailman­sodan lopussa – isoäitinsä tarinaa kirjoittaessaan Satu Saarinen joutui esittämään myös vaikeita kysymyksiä

Ei näytettäviä viestejä