Vuoden diakoniatyöntekijä: Kohtaan asiakkaani ihmisinä, en moniongelmaisina

Sosionomi-diakoni (YAMK) Katja Lahti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Valinta julkistettiin tänään Kirkon diakonian päivillä Turussa.

Valinnan perusteluissa kerrotaan, että Katja Lahti on ansioitunut päihde-ja kriminaalityössä.

– Teen työtä erittäin vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. On hyvä, jos pystyn auttamaan heitä saamaan ääntään kuuluville, Lahti sanoo.

Myös velkaselvittelyissä ansioitunut Lahti haluaa kohdata asiakkaansa ihmisenä, ei epäonnistuneena tai moniongelmaisena.

– Näen työssäni ihmisten hädän. Velkaantua voi nykypäivänä kuka tahansa. Pudotus on suuri, jos on aiemmin ollut hyvät tulot ja yhtäkkiä rahat eivät riitä edes ruokaan, Lahti muistuttaa.

Lahti tuo ongelmissa olevien ihmisten tarinoita esille myös lauluin ja näytelmin. Tekstit kumpuavat siitä, mitä hän näkee ja kuulee työssään.

– Tekstit ovat kannanottoja, ajankuvaa, äänen antamista heille, joiden ääni ei kuulu, Katja Lahti kertoo.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtaja Tiina Laine toteaa, että hyvinvoivat ihmiset eivät enää tunnista todellisuutta, jossa köyhät ja sairaat ihmiset elävät.

– Diakoniatyön tarve on kasvanut. Fiksu seurakunta ymmärtää lisätä resursseja palkkaamalla diakoneja ja diakonissoja, Laine sanoo.

Valinnan vuoden diakoniatyöntekijästä teki Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus. Vuoden diakoniatyöntekijä valitaan joka toinen vuosi.

Kuva: Kuvahovi

Lue myös:

Kalliala: ”Syrjään jätettyjen suuri enemmistö vanhusten joukossa”

Diakoniabarometri: Turvapaikanhakijoiden kohtaaminen onnistui

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKärsi, raada ja keskity – tutkija kertoo kuusi myyttiä onnellisuudesta
Seuraava artikkeliJohanna Iivanainen: ”Hakeudun luontoon hiljaisuuden kaipuun vuoksi”

Ei näytettäviä viestejä