Virallinen Agricola-leivos on selvillä

Suomen virallinen Agricola-leivos julkistetaan tänään Maailman kirjan päivänä. Voittaja on Makeaa murmelin täydeltä -blogistin Heidi Harjulan suunnittelema leivos, jota inspiroivat suomalaisuus, puhtaat raaka-aineet sekä perinteikkyys modernissa muodossa.

Harjulan Agricola-leivos koostuu kevyestä puolukkamarenkitäytteestä, täyteläisestä valkosuklaavaahdosta ja rapeasta kaurapohjasta.

– Leivoksen resepti löytyy verkkosivuiltamme, joten jokainen kotileipuri pääsee jo nyt kokeilemaan, miltä leivos maistuu. Ensi vuoden huhtikuussa maistiaisia on tarjolla todennäköisesti laajemminkin, Suomen Pipliaseuran viestintäjohtaja Terhi Huovari vinkkaa.

Virallinen Agricola-leivos valittiin äänestyksellä Suomen Pipliaseuran järjestämässä kilpailussa.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että suomalaiset ottivat hyvin myönteisesti vastaan idean virallisesta Agricola-leivoksesta. Ääniä annettiin agricola.fi-sivustolla yhteensä lähes yhdeksän tuhatta, Huovari kertoo.

Agricola-leivoksen avulla Suomen Pipliaseura haluaa muistuttaa suomalaisia maailmanlaajuisen lukutaitotyön merkityksestä ja siitä, että vielä nykyäänkin joka kymmenes aikuinen on lukutaidoton. Myös kilpailun voittaja Heidi Harjula koki kilpailuun osallistumisen tärkeänä juuri lukutaidon edistämisen vuoksi.

Agricola-leivoksesta on tulossa Suomen Pipliaseuran rekisteröimä tavaramerkki ja Heidi Harjulasta sen virallinen kehittäjä. Pipliaseura toivoo leivoksesta vuosittaista traditiota.

Katso leivoksen ohje Suomen Pipliaseuran sivuilta!

Kuva: Suomen Pipliaseura

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEhjä katto pitää kirkon kunnossa
Seuraava artikkeliIL: Katolinen kirkko hävisi kiistan yökerhon nimestä

Ei näytettäviä viestejä