Vihreät siirtäisi kirkon lakisääteiset tehtävät valtiolle ja kunnille

Vihreät haluaa kesäkuun puoluekokouksessa hyväksytyssä poliittisessa ohjelmassaan eroon muun muassa uskonnollisten yhteisöjen veronkanto-oikeudesta. Puolue puolustaa ohjelmassaan uskonnonvapautta ja katsomusten tasa-arvoa.

Uskonnollisten yhteisöjen veronkanto-oikeuden lakkauttamisen lisäksi ohjelmassa vaaditaan, että kirkon varojen kerääminen yhteisöveron avulla tulee lopettaa ja kirkon lakisääteiset tehtävät tulee siirtää valtion ja kuntien hoidettavaksi.

Seurakunnille puolue antaisi suoraa tukea kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpitoon. Ohjelmassa asetetaan tavoitteeksi myös kirkon ja valtion välisen erityissuhteen purkaminen.

Vihreiden jäsenyhdistys Armon Vihreät on puheenjohtaja Katri Korolaisen mukaan pettynyt puoluekokouksen päätökseen.

– Armon Vihreät ovat pettyneitä siitä, että poliittisen ohjelman kirkkokirjaukset ovat näin erottavia. Koetimme saada muutosta kohtaan puoluekokouksessa, mutta hävisimme äänestykset. Koemme, että kirkko ja valtio ovat jo erillisiä orgaaneja ja että yhteisöveron osalta muutoksia ollaan jo tekemässä, Korolainen sanoo.

Korolaisen mukaan kirkon ja valtion yhteistyössä on edelleen paljon voitettavaa esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisyn, heikoimmassa asemassa olevien ja kansainvälisen diakonian osalta.

Vihreiden tavoitteet kirkon suhteen ovat aiemminkin olleet samankaltaisia.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHautausmaakierrokset säilyttäneet suosionsa eri puolilla Suomea
Seuraava artikkeliKampin kappelista tehtiin vaate

Ei näytettäviä viestejä