Verkkoäänestys ratkaisee Hämeenlinnassa, mihin seurakunta käyttää rahaa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on aloittanut äänestyksen, jossa seurakuntalaiset saavat valita, mihin kahteen suurempaan hankkeeseen seurakunnassa suunnataan rahaa ja voimavaroja tänä vuonna. Verkossa toteutettava äänestys on avoinna 26.1.–7.2.2021.

Seurakunta haluaa lisätä jäsentensä mahdollisuuksia vaikuttaa resurssien suuntaamiseen. Vaihtoehtoisia hankeideoita on seitsemän. Ne ovat syntyneet seurakunnan tulevaisuustyöskentelyssä, jossa on kuultu hämeenlinnalaisten toiveita.

Kunnissa viime vuosina yleistynyttä osallistuvan budjetoinnin mallia lähdetään nyt soveltamaan ensimmäistä kertaa seurakunnassa, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tiedotteessa kerrotaan.

Ehdolla olevien hankkeiden budjetit vaihtelevat 10 000 eurosta 30 000 euroon. Osa niistä liittyy suoraan rahanjakoon. Ehdolla on hanke, jossa seurakunta lisää rahaa ihmisten auttamiseen ja rahallisiin avustuksiin diakoniatyön kautta sekä hanke, jossa seurakunta hankkii sähköautojen latauspisteen.

Kolmannessa hankkeessa seurakunta lisäisi rahoitusta kaupungin kanssa yhdessä tehtävään lahjoitusruoan jakamisen organisointiin sekä ruoka-apuun ja ruokailuihin.

Loput hankkeista ovat toiminnallisempia. Kaupunkilaisten kanssa yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan uusia tapahtumia ja uudenlaista toimintaa. Tai sitten seurakunta alkaa tarjota kauppakeskuksessa matalan kynnyksen tukea parisuhteen ja perheen kysymyksissä.

Yhdessä hankkeessa seurakunta kehittäisi kirkkoa ja sen ympäristöä tapahtumapaikkana ja edistäisi näin elävää kulttuuria ja henkistä hyvinvointia yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Eräässä hankkeessa seurakunta puolestaan osallistuisi Hämeenlinnassa järjestettävien tempauksien suunnitteluun, järjestämiseen ja rahoittamiseen, mikä mahdollistaisi kohtaamisia kaupungilla, festareilla tai messuilla.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on yksi Suomen suurimmista. Siihen kuuluu noin 39 000 jäsentä ja lähes 80 työntekijää.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliProfessori Miikka Ruokanen vastaa John Vikströmille: Avioliitto ei ole ihmisarvon kriteeri ja mittari
Seuraava artikkeliRuotsin kirkko päätti, että hiippakuntahallitus ei saa erottaa piispaa

Ei näytettäviä viestejä