Venäjän ortodoksit: Ei avustusta jos kristittyjä vainotaan

Venäjän ortodoksinen kirkko vaatii kehittyneitä maita sitomaan taloudellisen tukensa ja muun avustustyönsä siihen, miten hyvin avustettavissa maissa kohdellaan uskonnollisia vähemmistöjä.  Kirkon edustaja puhuu nimenomaisesti kristityistä vähemmistöistä. Asiasta uutisoi
Interfax
.

– Euroopan parlamentti mainitsi päätöslauselmassaan tammikuun 20. päivänä sen, että on välttämätöntä synnyttää mekanismi, jolla voi vaikuttaa maihin, joissa kristittyjä vainotaan. Näkemykseni mukaan mekanismi voidaan tiivistää seuraavasti: taloudellista tai muuta apua annetaan, jos uskonnollisten vähemmistöjen oikeudet turvataan, Venäjän ortodoksisen kirkon ulkoasiain osaston johtaja, metropoliitta Hilarion lausui.

Hän vetosi kansainvälisten järjestöjen tilastoihin, joiden mukaan joka viides minuutti kristitty kuolee uskonsa tähden ja että 105 000 kristittyä tapetaan vuosittain uskontojen välisissä konflikteissa sekä 75 prosentissa tapauksista uskonnollinen vaino kohdistuu juuri kristittyihin.

Kansainvälisen Open Doors -ihmisoikeusjärjestön mukaan noin 100 miljoonaa kristittyä vainotaan eri maissa.

– Meidän on myönnettävä ilmeinen fakta: Kristityt ovat vainotuin uskonnollinen yhteisö maailmassa, Hilarion sanoi.

Hän mainitsi vainomaista esimerkkinä Sudanin, Afganistanin, Iranin, Intian, Pohjois-Korean, Bangladeshin, Pakistanin ja Irakin.

Edellinen artikkeliViron diakonian maisterikoulutus uhkaa päättyä
Seuraava artikkeliRuotsalaiset: Kirkon pysyttävä irti puoluepolitiikasta

Ei näytettäviä viestejä