Vappu on oikeasti Walburga, ja hän lepää Baijerissa

Votiivi- eli kiitostaulut St. Walburgan hautakappelin seinillä kertovat pitkin vuosisatoja jatkuneesta kunnioituksesta ja lukemattomista rukousvastauksista: ”Hl. Walburga hat geholfen.” Pyhä Walburga on auttanut. Kuva: Emil Anton.

Toukokuun ensimmäistä päivää pidetään täten Walburgan kanonisaatio- eli pyhäksijulistamispäivänä, ja tästä hänen nimikkopäivästään tuli vuosittainen juhla.

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliHarrastuksena eläinetsintä – Sirkka Pylkkäselle tulee keskimäärin kerran viikossa pyyntö etsiä lemmikki
Seuraava artikkeliHautajais­kukka­kulttuuri kriisissä: Yhden kukan käytäntö yleistyy ja eläimet tuhoavat hautaus­mailla kukka­laitteita – Kotimaa selvitti asiaa

Ei näytettäviä viestejä