Vapaakirkko arvostelee Suomen pakolaispolitiikkaa ja kannustaa auttamaan hädänalaisia

Kristityn velvollisuus ja halu lähimmäisenrakkaudenosoittamiseen eivät riipu ihmisen yhteiskunnallisesta statuksesta, Suomen Vapaakirkko muistuttaa kannanotossaan. Torstaisen kannanoton ovat allekirjoittaneet kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen ja hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pihlajamäki.

Vapaakirkon mukaan yhteiskunta on moraalisesti tuuliajolla, jos sen jäsenet hyväksyvät, että heikossa asemassa olevien heitteillejättöön kannustetaan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi.

”Kehotamme Suomen Vapaakirkon seurakuntia ja koko kansaamme antamaan kukin omien mahdollisuuksien mukaan apua hädässä oleville, myös kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille. Toisin kuin joissain julkisuudessa esitetyissä lausunnoissa on väitetty, hädässä olevien auttaminen antaa oikean viestin siitä, keitä me olemme kristittyinä ja kansakuntana”, tiedotteessa todetaan.

Vapaakirkon mukaan Suomen hallituksen ilmaisema tavoite, jonka mukaan Suomen ei tule olla houkutteleva kohdemaa pakolaisille, ei ole hyväksyttävä peruste jättää myöntämättä maahamme saapuneille hädänalaisille turvapaikkaa.

”Emme voi hyväksyä johtavien poliitikkojen ja virkamiesten lausuntoja, jotka syyllistävät maahamme jääviä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ja viittaavat siihen, että näiden henkilöiden olisi parasta palata vapaaehtoisesti kotiin”, kannanotossa sanotaan.

Vapaakirkon tiedotteen mukaan on yleisesti tiedossa, että suuri osa kielteisen päätöksen saavista ei voi palata kotiin, vaan heidän kohdallaan paluu tarkoittaisi maan sisäisten pakolaisten joukkoon liittymistä pakolaisleirille, hätämajoitukseen tai asunnottomuuteen ilman elämän perusedellytyksiä.

Kannanotossa kehotetaan lisäksi Suomen viranomaisia perehtymään kristillisen uskon ja siihen kääntymisen luonteeseen kristinuskon traditiossa.

”Muistutamme, että oman kirkkomme sekä muiden kristillisten kirkkojen hengellisen työn tekijöillä on alan asiantuntijan edellytykset arvioida henkilön kääntymyksen aitoutta ja siksi kirkkojen työntekijöiden lausunnoille tulisi antaa turvapaikanhakuprosessissa nykyistä suurempi painoarvo”, kannanotossa todetaan.

Kuva: Matti Pirhonen. Evitskogin vastaanottokeskus.

Lue myös:

Piispat puhuivat sisäministeri Risikon kanssa paperittomista – ”Toimme esiin vakavan huolen”

Piispat Ylellä: Kirkko ei voi sulkea oveaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUudet jumalanpalvelukseen liittyvät suomalaiset selkokuvat on julkaistu
Seuraava artikkeliPoliittiset nuorisojärjestöt kampanjoivat täyskieltoa alle 18-vuotiaiden avioliitoille

Ei näytettäviä viestejä