Vantaan Lauri ilmestyy ensi vuonna joka toinen viikko

Vantaan seurakuntien Vantaan Lauri -lehti joutuu vuoden 2015 alusta harventamaan ilmestymistiheyttään. Nykyisin kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta lähes joka viikko ilmestyvä lehti muuttuu joka toinen viikko ilmestyväksi.

Lehden koko kuitenkin paksunee, joten vuotuinen sivumäärä laskee vain noin 10 prosenttia. Muutoksen syyt ovat taloudelliset. Eniten asiaan vaikuttavat arvonlisävero ja jakelun hinnan nousu.

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi 10.9. kokouksessaan ilmestymistiheyden harventamisen ja siihen liittyvät muutokset lehden vuonna 2012 solmittuun tilaussopimukseen Kotimaa Oy:n kanssa. Myös Kotimaa24 kuuluu Kotimaa Oy:hyn.

Vantaan seurakunnat tilaavat lehden graafiseen toteutukseen, painatukseen, ilmoitusmyyntiin ja jakeluun liittyvät palvelut ulkopuoliselta Kotimaa Oy:ltä. Tämän kanssa on solmittu tilaussopimus, johon nyt jouduttiin tekemään muutoksia lehden ilmestymistiheyden harventumisen vuoksi.

Muutetun tilaussopimuksen mukaan Vantaan seurakunnat käyttää sopimuksessa vielä jäljellä olevan sekä optiovuoden eli sopimus on voimassa vuoden 2016 loppuun. Lehden toimituksellisia resursseja ei karsita, vaan työvoimaa voidaan käyttää paperilehden lisäksi entistä enemmän verkkoviestintään. Suunnitteilla on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen verkkolehti.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIhmisoikeusliitto kanteli seurakunnan työpaikkailmoituksista
Seuraava artikkeliEkumeeninen Hetki-mobiilisovellus tukee hengellistä elämää

Ei näytettäviä viestejä