Ekumeeninen Hetki-mobiilisovellus tukee hengellistä elämää

Itä-Suomen yliopistossa on kehitetty mobiilisovellus tukemaan ihmisten henkilökohtaista hengellistä elämää. Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeen kehittämän Hetki-sovelluksen avulla käyttäjä voi hiljentyä mobiililaitteelle ladattavien innoittavien ja ajatuksia herättävien tekstien ja rukousten äärelle milloin ja missä tahansa.

Hetki-sovelluksen perussisältönä ovat säännöllisesti julkaistavat kokonaisuudet, joihin kuuluvat muun muassa Raamatun teksti, mietiskelyteksti tai ajatus sekä rukous ja kuva. Sisältöjen tuottaminen Hetki-sovellukseen on aloitettu syyskuun alussa.

Hetki-sovellus on luonteeltaan ekumeeninen. Sovelluksen perustoiminnallisuus on kehitetty yhteistyössä useiden eri uskonnollisten yhteisöjen kanssa, ja nämä yhteisöt tuottavat sovellukseen monipuolisia sisältöjä. Alkuvaiheessa mukana ovat evankelis-luterilainen Enonkosken luostariyhteisö, Helluntaiherätyksen Aikamedia, Ortodoksikirkko ja Raamatunlukijain liitto.

– Enonkosken luostariyhteisö koki vahvasti tehtäväkseen palvella kristittyjä asuinpaikasta riippumatta tukemalla rukouselämää. Rukousyhteisö lähti rakentumaan, kun vapaaehtoiset kirjoittajat eri puolilta Suomea alkoivat lähettää tekstejään Hetki-sovellukseen, kertoo luostariyhteisön puheenjohtaja Pellervo Kokkonen.

Käyttäjät voivat valita Hetki-sovelluksesta haluamansa sisällöntuottajat ja seurata heidän sisältöjään. Käyttäjä voi arvioida sovelluksen tarjoamia sisältöjä ja niiden merkitystä oman hengellisen elämänsä tukemiseen. Näistä arvioinneista muodostuvan profiilin perusteella Hetki pyrkii etsimään ja nostamaan esille uusia käyttäjää kiinnostavia kirjoituksia. Sovelluksen sisällöistä voi lähettää palautetta suoraan sisältöjen tuottajille.

Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeessa tutkitaan mobiilisovellusten ja -palveluiden soveltuvuutta ja ulottuvuuksia seurakuntien ja kirkon toimintaan.

Hetki-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-laitteisiin Googlen sovelluskaupasta. Sovelluksesta on luvassa myöhemmin versiot Apple- ja Windows Phone -laitteille.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVantaan Lauri ilmestyy ensi vuonna joka toinen viikko
Seuraava artikkeliSeurakuntavaalisivun kautta ilmottautunut yli kolmesataa ehdokkaaksi haluavaa

Ei näytettäviä viestejä