Vanhoillislestadiolaiset papit tiputettiin kirkolliskokousvaalien ehdokaslistalta

Oulun hiippakunnassa vanhoillislestadiolaisia pappeja ei ole otettu mukaan papiston Mahdollisuuksien kirkko -listalle kirkolliskokousvaaleissa. – Vanhoillislestadiolaisten seurakuntaoppi ei ole linjassa kirkon opetuksen kanssa, toteaa listana asiamies, oppilaitospastori Virpi Sillanpää-Posio
Rauhan Tervehdyksessä.

Vanhoillislestadiolaiset papit ovat perinteisesti olleet samalla listalla muiden pappien kanssa Oulun hiippakunnassa.

–  Pidän Mahdollisuuksien kirkko -valitsijayhdistyksen ratkaisua papiston osalta historiallisena irtiottona vanhoillislestadiolaisesta herätysliikkeestä, kommentoi toisen listan, Kansakirkon rakentajien asiamies Petri Satomaa.

Satomaan mukaan ratkaisu on hämmentänyt jonkin verran muuallakin kuin lestadiolaisessa liikkeessä.

–  Ymmärrän jollakin tapaa Mahdollisuuksien kirkko -valitsijayhdistykseen kuuluvien ajatuksenkulun, mutta toivon, että tämä uusi asetelma ei vaikeuta papiston hyvin sujunutta yhteistyötä paikallisseurakunnissa.

Mahdollisuuksien kirkon asiamies Virpi Sillanpää-Posion mukaan vanhoillislestadiolaisten seurakuntaoppi ei ole linjassa kirkon opetuksen kanssa.

–  Tämän teologisen eroavaisuuden ilmaisemme rehellisesti ja avoimesti ehdokasasettelullamme.

– Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johdon mielestä vain vanhoillislestadiolaisten oma ryhmä on todellinen uskovien seurakunta evankelis-luterilaisen kirkon sisällä, Sillanpää-Posio perustelee.

Lue Rauhan Tervehdyksen juttu (näköislehti pdf-muodossa, sivu 3 – myös lehden pääkirjoituksessa käsitellään kirkolliskokousvalien asetelmia)

Edellinen artikkeliSuomen suurin seurakunta sai ympäristödiplomin
Seuraava artikkeliMediasäätiö tukee stand up -koomikkojen Raamattu-hanketta

Ei näytettäviä viestejä