Mediasäätiö tukee stand up -koomikkojen Raamattu-hanketta

mediasti205StandUp Raamattu -sarjan tuottaja Reijo Kontio sai Kirkon mediasäätiön syksyn 2011 tuenjaon suurimman summan, 25 000 euroa. Sarjassa Suomen eturivin stand up -koomikot lähestyvät Raamatun teemoja uusista näkökulmista.

Suurimmat tuet StanUp-Raamatun jälkeen myönnettiin HT Partasen ja hannu-Pekka Vitikaisen tv-dokumentille Tori, portaat ja kirkko (15 000 €), ohjaaja ja tuottaja Heidi Lipsasentv-dokumentille Äidit, tyttäret ja Jumalat (11 000) sekä Veli-Pekka Hännisenkäsikirjoitukselle fiktiivisksi elokuvaksi Kaiken se kestää (8000). Hännisen elokuva kertoo kahden seurakuntapastorin rakkaustarinan, jossa ankara naispappeuden vastustaja ja liberaali naispappi löytävät toisensa.

Mediasäätiön tukea myönnettiin kaikkiaan 13 hankkeelle yhteensä 113 000 euroa. Tänä syksynä tukihakemuksia saapui yhteensä 45.


Katso kaikki Mediasäätiön 2/11 myöntämät tuet:

SISTERS ONLINE Käsikirjoitustyöryhmä Aino Lappalainen ja Reetta Aalto TV-dokumentti Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3 000 e

Dokumenttielokuva on läpileikkaus aikamme suomalaiseen tyttöyteen. Elokuva päivittää tunnetun lorun, Mistä on pienet tytöt tehty. Tarkastelun keskiössä ovat sukupuoleen, kasvamiseen ja identiteetin kehittymiseen liittyvät kysymykset. Elokuvan taustana on tyttöjen Facebook-sivusto demi.fi, joka tavoittaa puolet suomalaisista 12–19-vuotiaista tytöistä.

BLOGI Käsikirjoittaja ja ohjaaja Mina Laamo Tuottaja Sonja Lindén Avanton Productions Oy TV-dokumentti Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 5 000 e

Blogi tarkastelee nuorten naisten elämää, unelmia ja kasvukipuja, jotka löytyvät henkilökohtaisten muotiblogien, pro-ana-blogien ja thinspiration-sivustojen takaa. Elokuvan nuoria naisia yhdistää blogin pitäminen, vaikka elämäntilanteet niiden taustalla ovat hyvinkin erilaisia. Yhdistävinä tekijöinä ovat pyrkimys johonkin parempaan, hallitumpaan ja täydellisempään elämään sekä kaipuu tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi.

KAIKEN SE KESTÄÄ Käsikirjoittaja Veli-Pekka Hänninen Fiktiivinen elokuva Käsikirjoitustuki 8 000 e

Elokuva kertoo kahden seurakuntapastorin tarinan, jossa ankara naispappeuden vastustaja ja liberaali naispappi löytävät toisensa. Romanttinen elokuva, joka kuitenkin paneutuu elämän peruskysymykseen: käsitetäänkö usko enemmän oikeassa olemiseksi kuin rakkauden teoiksi?

TOMMYS TAMBUR Käsikirjoittaja Monica Vikström-Jokela TV-lastensarja Käsikirjoitustuki 5 000 e

Ruotsinkielinen draamakomediasarja kertoo, kuinka lapsena rakastat ehdoitta perhettäsi. Sarjassa käsitellään lasten vahvaa pyrkimystä pitää perhe koossa. Sarja kertoo myös niistä hullunkurisista tilanteista, joihin päädytään kun 9-vuotias Tommy ja 6-vuotias Alma panevat kaiken kekseliäisyytensä peliin ratkaistakseen perheensä pulmat.

HUOMISEN RAKENTAJAT Ohjaaja Marika Väisänen Tuottaja Liisa Juntunen napafilms oy Tv-dokumenttisarja Käsikirjoitus- ja ennakkovalmistelutuki 5 000 e

Dokumenttisarja, jossa seurataan yleisölle tuttuja katastrofi- ja kriisialueita uudesta näkökulmasta, eli miten suomalaiset avustustyöntekijät meille uutisista tutuissa maissa työskentelevät. Mikä heitä innostaa tällaiseen työhön?

KAINUUN KONGOLAISET Ohjaaja Markku Heikkinen Tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen Zone2 Pictures Oy Tv-dokumentti Ennakkovalmistelutuki 6 000 e

Elokuvassa matkataan laulun ja tanssin keinoin kahden kansan selviytymistarinoihin ja historiaan. Kongolaiset elävät nyt niitä traagisia aikoja, mikä oli kainuulaisten todellisuutta pari sukupolvea aikaisemmin. Elokuvassa matkataan Kajaanin nykytodellisuudessa, jossa kongolaiset kiintiöpakolaiset yrittävät kotoutua viranomaisten avustuksella ja opiskella suomen kieltä ja jossa alkuperäisasukkaat, kainuulaiset etsivät paikkaansa globaaleilla työmarkkinoilla. Vähentyvän ja harmaantuvan väen Kainuussa kongolaiset kiintiöpakolaiset ja paikalliset alkuperäisasukkaat elävät etäällä toisistaan kuin omilla planeetoillaan.

REVOLUTIONS ONLINE Ohjaaja Mohammed el Aboudi Tuottaja Miia Haavisto Helsinki-filmi Oy Tv-dokumentti Ennakkovalmistelutuki 7 000 e

Elokuva käsittelee nopeasti muuttuvaa islamilaista maailmaa Suomessa, Pohjois-Afrikassa ja tietoverkossa. Se kertoo nuoresta, joka valmistelee vallankumousta Marokossa ja toisesta, joka on hiljattain nähnyt vallankumouksen Egyptissä, kun Mubarakin hallinto kukistui. Kolmantena henkilönä on Suomessa asuva ja toimiva Mohammed el Fatatry ja hänen ylläpitämänsä nettisivusto.

COULD IT HAPPEN HERE? Ohjaaja Michael Hutchinson-Reis Tuottaja Marita Rainbird Icebreaker Productions Tv-dokumentti Ennakkovalmistelutuki 5 000 e

Dokumentti käsittelee Britanniassa elokuussa 2011 tapahtuneita mellakoita ja nuorten väkivallantekoja. Mikä ne aiheutti, mitä virheitä silloin tehtiin ja mitä me voisimme niistä oppia? Millainen oli kirkon rooli tapahtumien taustalla ja yhteydessä? Mitä suomalaiset nuoret aisasta ajattelevat? Voisiko sama tapahtua meillä?

TORI, PORTAAT, KIRKKO Tuottaja HT Partanen ja Hannu-Pekka Vitikainen Alppiharjun elokuva ja Zone2 Pictures Oy Tv-dokumentti Tuotantotuki 15 000 e

Dokumentti kertoo Helsingin tuomiokirkosta, sen portaista ja Senaatintorista, vallan ja vastarinnan näyttämöstä, kansallismaisemasta. Elokuva kertoo suuresta muutoksesta, jossa kulissina ovat Suurkirkon portaat sekä häivähdyksiä ja pieniä kertomuksia kansakunnan menneisyydestä ja sen arvojen muutoksesta.

ÄIDIT, TYTTÄRET JA JUMALAT Ohjaaja ja tuottaja Heidi Lipsanen Moscas Productions Oy Tv-dokumentti Tuotantotuki 11 000 e

Dokumenttireportaasi tarkastelee koskettavien henkilötarinoiden kautta taikauskon muotoja Tansaniassa. Reportaasi keskittyy erityisesti naisten asemaan liittyviin uskomuksin ja perinteisiin ja nostaa kaksi näistä seuraavaa ongelmaa – AIDSin leviämisen ja albiinojen syrjinnän. Taikauskon voittaminen ja karsiminen on kuitenkin haaste maassa, jossa uskomuksilla on vielä vahva ote ihmisistä.

STANDUP RAAMATTU Tuottaja Reijo Kontio Media Village Oy Multimedia Tuotantotuki 25 000 e

10-osainen ohjelmasarja, jossa Suomen eturivin StandUp-koomikot esittävät tuoreita näkemyksiä Raamatun teemoista. StandUp-numeroiden levityskanavana ovat ainakin Kirkon ja Pipliaseuran nettisivustot sekä Youtube. Tuotannolle luodaan omat sivustot Facebookiin sekä muihin mahdollisiin sosiaalisiin medioihin. Raamatunkohdat on valittu siten, että ne haastavat nykyajan ihmisen suhteen asioihin, joita he huomaamattaan joutuvat päivittäin kohtaamaan ja joihin joutuvat myös ottamaan kantaa. Versioita voidaan käyttää netin lisäksi raamattuopetusmateriaalin osana.

VÄITÖSKIRJA USKONNOLLISTEN OHJELMIEN SEKÄ LASTENOHJELMIEN TARJONNAN MUUTOKSISTA SUOMESSA JA ISO-BRITANNIASSA 1986–2009 Mikko Sihvonen Väitöskirjatutkimus Koulutustuki 3 000 e

Tutkija Mikko Sihvosen Manchesterin yliopistossa valmisteilla oleva väitöskirja television markkinoitumisen ja viestintäpoliittisen paradigman muutosten vaikutuksista katsojavähemmistöjen televisiotarjontaan Suomessa ja Iso-Britanniassa 1986–2009. Tutkimuksen kohteina ovat erityisesti hartaus- ja lastenohjelmat.

MEDIAKASVATUKSEN LAHJOITUSPROFESSUURI Tuottaja Juha Suoranta ja Taisto Hujanen Tampereen yliopisto Koulutushanke Koulutustuki 15 000 e

Kyseessä on Tampereen yliopiston viisivuotisen mediakasvatuksen lahjoitusprofessuurin 3. vuoden tuki mediakasvatuksen vakinaistamiseksi yliopistossa. Kasvatustieteiden yksikön sekä Viestinnän, median ja teatterin yksikön yhteishanke.

Edellinen artikkeliVanhoillislestadiolaiset papit tiputettiin kirkolliskokousvaalien ehdokaslistalta
Seuraava artikkeliWhamin Last Christmas yhä kaupallisten radioiden soitetuin

Ei näytettäviä viestejä