”Uskon Jumalaan, mutta kirkkoon en enää usko” –Seksuaalinen hyväksikäyttö repii Saksan evankelista kirkkoa

Detlev Zander sai kärsiä lapsuudessaan evankelisen lastenkodin raakuuksista. Osa hänen selviämistaistelustaan on ollut kirjan kirjoittaminen. Siinä hän kuvaa romaanin muodossa kokemuksiaan seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutumisesta. Kirjan otsikko on suomeksi: ”Ja Jumala katsoi toisaalle. Dieter Z:n tarina. Lapsi helvetissä”. Kuvan kirkko ei liity hyväksikäyttöön. Kuva: Jorma Mattila

”Uskon Jumalaan, mutta kirkkoon en enää usko”. Näin sanoo Detlev Zander, joka joutui lapsena seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan uhriksi Stuttgartin lähellä sijaitsevassa evankelisessa lastenkodissa.

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliTuore väitöskirja tutkii Yhdysvaltojen uskonnollisen oikeiston maailmankuvan rationaalista perustelua
Seuraava artikkeliTV-vinkki: Minari kuuluu niihin elokuviin, jotka tekisi mieli katsoa uudestaan vaikka heti

Ei näytettäviä viestejä