TV-vinkki: Minari kuuluu niihin elokuviin, jotka tekisi mieli katsoa uudestaan vaikka heti

Yhdysvaltain Arkansasiin muuttavan korealaisperheen isoäitiä näytellyt Yuh-Jung Youn (keskellä) sai sivuroolistaan Oscarin vuonna 2021. Kuva: Josh Ethan Johnson / Yle

Yle Areenasta löytyvä elokuva Minari kertoo Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin muuttaneesta perheestä. Alkuvuosina perheen isä on hankkinut elantonsa tipujen sukupuolten määrittäjänä. Valtaosa kukoista tapetaan jo tipuina, koska niistä ei ole taloudellista hyötyä.

Perheen isä on haaveillut korealaisia kasveja tuottavan viljelyspuutarhan perustamisesta. Elokuva kuvaa perheen asettumista ja puutarhan perustamista Arkansasiin 1980-luvulla.

Uskonnollisuudella on keskeinen osa elokuvassa. Se ilmenee muun muassa puutarhassa työskentelevässä uskovaisessa ja sydämellisessä miehessä.

Näyttelijöistä sivuosa-Oscarin roolistaan sai Yuh-Jung Youn. Hän näyttelee epäsovinnaista ja samalla rakastettavaa isoäitiä. Isoäiti ei osaa laittaa ruokaa, mutta hän opettaa lapsenlapsilleen korteilla pelaamista. Hän opettaa myös, ettei käärmettä saa kiviä viskomalla pelotella piiloon, sillä ihminen pelkää eniten piilossa olevia asioita.

Elokuvan nimi Minari tarkoittaa korealaista kasvia, jota isoäiti viljelee pienen joen varressa.

Kun tätä lyhyttä tekstiä varten tarkistin elokuvasta pari kohtausta, huomasin katsovani sen kokonaan uudestaan. Parhaat elokuvat kestävät useamman katselukerran.

Minari (USA 2020). Ohjaus Lee Isaac Chung. Katsottavissa Yle Areenassa 6.5. saakka.

Edellinen artikkeli”Uskon Jumalaan, mutta kirkkoon en enää usko” –Seksuaalinen hyväksikäyttö repii Saksan evankelista kirkkoa
Seuraava artikkeliKatso tästä tulevat radion ja TV:n hartaudet ja jumalanpalvelukset

Ei näytettäviä viestejä