Ulkomaanavun työ laajenee Eritreaan

Kirkon Ulkomaanapu aloittaa työn Eritreassa, yhdessä maailman köyhimmistä valtioista. Päätavoite on Eritrean koulutussektorin kehittäminen. Sulkeutunut Eritrea ei ole vuosiin toivottanut tervetulleeksi ulkomaisia tiedotusvälineitä tai järjestöjä. Nyt se kuitenkin pyysi Ulkomaanapua tulemaan maahan.

Ulkomaanavun asiantuntijaryhmä palasi maanantaina konsultaatiomatkalta maan pääkaupungista Asmarasta.

– Erityisedustaja Pekka Haavisto ja Suomen ulkoministeriö ovat tehneet merkittävän esityön siinä, että Eritreaan on saatu keskusteluyhteys. On poikkeuksellista, että Eritrea on itse pyytänyt järjestöä, eli Kirkon Ulkomaanapua tulemaan maahan. Näin meille tarjoutuu mahdollisuus helpottaa maan erittäin vaikeaa tilannetta, sanoo Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

Tarkoista yhteistyön muodoista tehdään parhaillaan suunnitelmia Eritrean opetusviranomaisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Käytännössä Ulkomaanapu tukee esimerkiksi ammatillisen koulutuksen suunnittelua, ammattiopetuksen laadun kehittämistä, opettajankoulutusta sekä nuorten yrittäjyyttä. Tavoite on kehittää yhteistyössä eritrealaisten kanssa paikallisia ratkaisuja muun muassa uusiutuvaan energiatuotantoon ja koulutustason nostoon.

– Näemme, että kehittämällä koulutuksen laatua voimme saada aikaan kauaskantoisia vaikutuksia, Pentikäinen toteaa.

Hankkeet Eritreassa alkavat ensi vuoden tammikuussa ja niiden budjetti on 1,5 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Työn rahoittaa Suomen ulkoasiainministeriö.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAnsiomerkki lämmittää mieltä
Seuraava artikkeliJyväskylässä äänestettiin vilkkaasti, pääkaupunkiseudulla hiljaisemmin

Ei näytettäviä viestejä