TV-vinkki: Lämmin dokumentti lasten saattohoidosta

Kaksoset Flora ja Nellie ovat mukana Lasten saattohoito -dokumenttisarjassa. Kuva: Christian Korsager Mud / Yle

Toimittaja Anders Agger seurasi lapsille ja nuorille tarkoitetussa tanskalaisessa saattohoitokodissa usean kuukauden ajan muutamia lapsia ja heidän perheitään. Siitä syntyi kolmiosainen, lämmin dokumenttisarja.

Vaikka aihe on raskas, välittyy dokumentista elämän kaikki puolet. Saattohoitokodissa on huomioitu hienosti myös perheiden terveet lapset. Elämä on paitsi hoitokeskusteluja, kivunlievitystä ja kuoleman odottamista myös kärrynpyöriä, tanssia ja laulua, piirroksia, ulkoilua ja koulunkäyntiä.

Tanskassa saattohoitokotiin voi päästä myös vaikeasti sairaan lapsen kanssa, joka ei ole kuolemassa. Dokumentissa seurataan vajaan vuoden ikäistä Sejriä, joka kotiutui äitinsä ja isoveljensä kanssa paremmassa kunnossa mitä hän oli saattohoitokotiin tullessaan.

Riipaisevin on 6-vuotiaan aivosyöpään sairastuneen Floran kohtalo. Hän makaa sängyssä iPad kädessään, kun kaksoissisko Nellie leikkii, touhuaa ja tekee musiikkiterapeutin kanssa laulun. Äiti valmistelee jo Floran hautajaisia ja isä käy varaamassa hänelle hautapaikan. Sarjan päätteeksi Flora kuolee.

Toimittaja elää mukana ihmisten kohtaloissa empaattisesti tarkkaillen ja suoria kysymyksiä esittäen.

Lasten saattohoito on katsottavissa Yle Areenassa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliMiksi sloganit eivät tee oikeutta Lutherin raamatuntulkinnalle?
Seuraava artikkeliJari Sinkkonen, Matti Hirvonen ja Anni Pesonen tarjoavat näkökulmia yksinäisyyteen ja toisen kuuntelemiseen

Ei näytettäviä viestejä