Tutkimus: Perheneuvojat kirkon liberaalein ammattiryhmä

Tutkija Kati Niemelä selvitti kuinka Akavan kirkollisten ammattiliittojen jäsenet mieltävät itsensä teologisesti konsevatiivi-liberaali -akselilla. Kyselyn tulokset julkaistiin Teologisessa Aikakauskirjassa kesäkuun lopulla.

Vastaajat saivat valita itseään lähinnä olevan teologisen orientaation viidestä vaihtoehdoista.

Papeista kahdeksan prosenttia mielsi itsensä kyselyssä teologisesti konservatiiviseksi ja 17 prosenttia lähinnä konservatiiviksi. Vastanneista 19 prosenttia sijoitti itsensä konservatiivin ja liberaalin välimaastoon ja 31 prosenttia lähinnä liberaaliksi. Teologisesti liberaaleja pappeja oli 25 prosenttia.

Teologiselta ajattelultaan liberaaleina tai lähinnä liberaaleina itseään pitäviä oli eniten perheneuvojien (84 prosenttia) ja seurakunnan tai yhtymän muiden työntekijöiden keskuudessa (86 prosenttia).

Kirkon keskushallinnon työntekijöistä itsensä mielsi liberaaliksi tai lähinnä liberaaliksi 74 prosenttia ja yliopiston tai ammattikorkeakoulun opettajista ja tutkijoista 67 prosenttia.

Eniten konservatiiveja oli kappalaisissa (37 prosenttia), kristillisten järjestöjen työntekijöissä (34 prosenttia) ja kirkkoherroissa (25 prosenttia).

Vuonna 2010 toteutettuun kyselyyn vastasi 878 pappisliiton jäsentä, joista noin kolmella prosentilla ei ollut pappisvihkimystä. Vastanneista 42 prosenttia oli naisia.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Jaksotettu kesäloma toimi loistavasti”
Seuraava artikkeliKymmenen kysymystä Ruokaselle

Ei näytettäviä viestejä