Turkuun perustettu monitieteinen kristinuskon tutkimuskeskus

Turun yliopistoon on perustettu uusi monitieteinen kristinuskon ja kristillisten kulttuurien tutkimuksen keskus. Asia selviää Turun yliopiston tiedotteesta. Keskuksen tavoitteena on tukea ja kehittää alan tutkimusta Turun yliopistossa ja laajemmin Suomessa sekä edistää kansainvälistä tutkimusyhteistyötä.

Centre for the Study of Christian Cultures (CSCC) kokoaa yhteen tutkimusta ja tutkijoita, jotka keskittyvät kristinuskon tutkimukseen erilaisista, muun muassa humanistisista ja yhteiskuntatieteellisistä näkökulmista.

Tutkimuskeskuksessa tarkastellaan kristinuskon ideologisia, poliittisia, kulttuurisia ja taiteeseen, talouteen sekä arkeen liittyviä ulottuvuuksia niin historiassa kuin nykyisyydessä. Hallinnollisesti keskus sijoittuu humanistiseen tiedekuntaan historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokselle, mutta toiminta on laitos-, tiedekunta- ja yliopistorajat ylittävää.

– Kristinuskoon liittyvää tutkimusta tehdään Suomessa paljon, myös muilla kuin teologisilla aloilla, mutta tähän asti tutkimuskenttä on ollut hajanainen eivätkä kaikki tutkijat välttämättä tiedä toisistaan tai toistensa tutkimuksesta edes oman yliopistonsa sisällä, keskuksen johtaja, kollegiumtutkija Minna Opas kertoo tiedotteessa.

Uusi keskus vastaa tähän hajanaisuuden haasteeseen. Keskuksen toiminnan runkona ovat kuukausittaiset alustus- ja keskustelutilaisuudet. Lisäksi keskus järjestää erilaisia seminaareja ja tilaisuuksia.

Keskuksen verkostoitumiseen keskittyvä avajaisseminaari Christian Cultures Past and Present järjestetään perjantaina 19. toukokuuta.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliBangladeshin-lähetti Aili Maria Manninen: ”Jeesuksen käsiin saa myös väsyä”
Seuraava artikkeliLuterilaispiispa Malesiasta: Kääntymistä koskevat lait kristittyjen kannalta ongelmallisia

Ei näytettäviä viestejä