Tunnetut suomalaiset lähtivät Tasaus-kampanjaan

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjalle ovat antaneet kasvonsa tutut suomalaiset vammaiset ihmiset, kuten Pertti Kurikan nimipäivät -bändi.

Kevätpäiväntasauksena 20.3. käynnistyvällä Tasaus-kampanjalla tuetaan heikoimmassa asemassa olevia vammaisia ihmisiä kehitysmaissa. Kampanjassa kerätään nimiä kehitysministerille osoitettuun vetoomukseen, jossa vaaditaan toimenpiteitä vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumiseksi. Kampanjassa kerätyillä varoilla tuetaan Suomen Lähetysseuran ja sen paikallisten kumppaneiden kehitysyhteistyöhankkeita, joilla autetaan vammaisia ihmisiä.

– Kehitysmaissa vammaisen ihmisen elämä on todellista selviytymistaistelua, Lähetysseuran Tasaus-kampanjakoordinaattori Merja Nevala sanoo.

Julkisuudesta tutut suomalaiset vammaiset ihmiset ovat antaneet kasvonsa Tasaus-kampanjalle. Kovasikajuttu-dokumentistakin tuttu Pertti Kurikan nimipäivät -bändi kehottaa suomalaisia auttamaan kehitysmaiden vammaisia ihmisiä Tasaus-mainoksessa, jonka voi nähdä Ylen kanavalla viikolla 12 sekä verkossa osoitteessa tasaus.fi Mainoksen ovat ohjanneet Kovasikajutun tekijät Jukka Kärkkäinen ja J.-P. Passi.

– Fanit sanoo, että sä oot Kari selviytyjä. Mun mielestä maailmassa on kovempiakin selviytyjiä. Niitä mä ihailen, bändin laulaja Kari Aalto sanoo.

Erilaiset frendit -sarjasta tuttu Sanna Sepponen on mukana Tasauksen Selviytyjät-paneelikeskustelussa Maailma kylässä -festivaaleilla toukokuussa.

Maailmassa on arviolta miljardi eri tavoin vammaista ihmistä, joista 800 miljoonaa asuu kehitysmaissa.  Neljä viidestä heistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Syrjäytyminen, hyväksikäyttö ja heitteillejättö ovat yleisiä ongelmia.

Tilanne on pahin köyhien perheiden vammaisten lasten kohdalla. Vain 2-3 prosenttia koko maailman vammaisista lapsista pääsee kouluun, ja suurin osa heistä ei saa tarvitsemaansa hoitoa. Asenteet vammaisia ihmisiä kohtaan kehitysmaissa kielteisiä. Vammaisen lapsen syntyminen tai lapsen vammautuminen koetaan perheessä usein rangaistukseksi.

On hyvin yleistä, ettei vammaista lasta lähetetä koskaan kouluun vaan heitä hävetään ja piilotellaan kotona. Lähetysseuran tukee erityisesti vammaisten nuorten ja lasten kouluun pääsyä. Se edistää tehokkaimmin vammaisten ihmisten tasa-arvoa.

Tasaus-kampanja on kaksivuotinen ja huipentuu aina syyspäiväntasauksen ympärille.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Tärkeintä on aitous ja rehellisyys”
Seuraava artikkeliUskonnottomien määrä laskussa – muslimien määrä kasvaa

Ei näytettäviä viestejä