Tulkaa kaikki -liikkeen lääke tulehtuneeseen ilmapiiriin: Tavatkaa ja kahvitelkaa!

Piispa Jari Jolkkosen ja kahden kirkon luottamushenkilön, kirkolliskokousedustaja Johanna Korhosen ja Vantaan seurakuntien luottamushenkilö Sari Roman-Lagerspetzin verkkosivuilla käymä sanavaihto lähetysmäärärahojen jakoperusteista on Tulkaa kaikki -liikkeen yleiskoordinaattori Vesa Hirvosen mielestä sekä hyvä asia että harmillista tulehtuneen ilmapiirin vuosi.

Korhonen ja Roman-Lagerspetz syyttävät Jolkkosta siitä, että hän vetoaa kirkolliskokouksen päätökseen, ”jota ei ole olemassa”. Jolkkonen pitää syytöksiä väärinä ja röyhkeinä.

Sekä Korhonen että Roman-Lagerspetz ovat mukana Tulkaa kaikki -liikkeessä.

Tulkaa kaikki -liikkeen yleiskoordinaattori Vesa Hirvonen sanoo, että avoin keskustelu on hyvä ja piispoja voi haastaa, kuten Korhonen ja Roman-Lagerspetz ovat tehneet.

– Huonona pidän sitä, että keskusteluilmapiiri on pahoin tulehtunut. Se tuskin on kenenkään tarkoitus. Lääkkeeksi tarjoan sitä, että osapuolet tapaavat, juttelevat ja tarvittaessa vaikka kahvittelevat. Kaikki kuitenkin ajattelevat lopulta kirkon hyvää.

Hirvosen mukaan Korhonen ja Roman-Lagerspetz ovat olleet tarkkoja siitä, että eivät esiinny Tulkaa kaikki -liikkeen nimissä, sillä se olisikin vaikeaa. Liikkeen yhteiset kannanotot valmistellaan toimintaryhmässä, jonka jäsen Roman-Lagerspetz on.

Onko nyt syntynyt kiivassävyinen keskustelu mediapeliä ja seurakuntavaalien aloitustapahtuma?

– Sitä en tiedä. Ehdokasasettelu on kuitenkin loppusuoralla ja on hyvä, että syntyy selkeitä ryhmiä, jotka tuovat kantansa julki, jotta äänestäjä tietää mitä on äänestämässä, Hirvonen sanoo.

Lue keskustelun taustoista:

Piispa: Väite harhaan johtamisesta röyhkeä ja väärä

Luottamushenkilöt katsovat piispan johtavan harhaan

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliViisi seurakuntien kilpailutusjuttua markkinaoikeudessa
Seuraava artikkeliProfessori: Seurakuntadiakonia ajetaan alas

Ei näytettäviä viestejä