Tuhkauksen hinta vaihtelee 90 ja 400 euron välillä

Tuhkauksen hinta vaihtelee Suomen eri krematorioissa melko paljon. Krematorioilla on eri hinnat krematorion alueella asuneiden vainajien ja ulkopaikkakuntalaisten tuhkaukseen.

Tuhkauksen hintaan ei sen sijaan vaikuta se, kuuluiko vainaja Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon vai ei. Hautaustoimilain mukaan hautaamiseen liittyvien palvelumaksujen on oltava samansuuruiset alueen kaikille asukkaille.

Kotimaa Pron keräämien tietojen mukaan edullisimman tuhkauksen saa, jos asuu Joensuun seurakuntayhtymän alueen kunnissa. Tällöin tuhkauksen hinta on 90 euroa. Ulkopaikkakuntalaiselta peritään Joensuussa 205 euron tuhkausmaksu.

Kalleimmaksi tuhkaus tulee, jos ei asu Helsingin eikä Vantaan alueella, mutta tuhkataan Malmin tai Honkanummen hautausmaan krematoriossa. Tuhkauksen hinta on tällöin ulkopaikkakuntalaiselta vainajalta 400 euroa. Oman alueen asukkaille tuhkaus maksaa 150 euroa.

Pienin ero oman alueen asukkaiden ja muualta tulevien tuhkausten hinnassa on Raaseporissa. Yhtymän alueella asuvalta tuhkaus maksaa 170 euroa ja ulkopaikkakuntalaiselta hinta on 200 euroa.

Krematorioissa murheita aiheuttavat muun muassa räjähtelevät sydämentahdistajat ja kirjavat lupakäytännöt. Lue lisää krematorioiden ajankohtaiskuulumisia
Kotimaa Prosta
.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Piispat eivät ole ymmärtäneet, että kirkko on vapaaehtoisorganisaatio”
Seuraava artikkeli”Vanhoillislestadiolaisuus ei erityisesti noussut mieleeni”

Ei näytettäviä viestejä