Tuhat merkkiä taivaasta: Voisiko tämä alkava paaston aika olla käännös kohti rauhaa?

Jumala valittelee profeetta Jeremian suulla, että hänen kansansa ei ymmärrä, mikä sille on hyväksi ja oikein. ”Jokainen juoksee kiireesti omaa tietään niin kuin taistelutantereella kiitävä ratsu. Haikarakin taivaalla tietää muuttoaikansa, kyyhkyset ja pääskyset osaavat tulla, kun niiden aika on. Mutta minun kansani ei halua tietää, mitä Herra on sille säätänyt.”

Miten tunnistettavaa myös meidän ajassamme! Jokainen juoksee kiireesti omaa tietään. Emme ymmärrä pysähtyä, katsoa ympärillemme ja kuunnella. Sotatantereet vain tömisevät, puhelimet piippaavat, valot välkkyvät ja ihmiset nääntyvät, uupuvat ja kuolevat.

Hesekielin kirjassa Herra sanoo: ”En minä tahdo kenenkään kuolemaa. Kääntykää, niin saatte elää!”

Voisiko tämä alkava paaston aika olla käännös kohti rauhaa? Kohti sodan ja tuhoamisen loppumista. Kohti levollisempaa luotuisuuden rytmiä, jossa ymmärtäisimme tehdä asiat kun niiden aika on, ja osaisimme myös pysähtyä, lopettaa ja olla tekemättä?

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeli”Olen joutunut taistelemaan paljon pääni sisällä” – Aarne Pelkonen kertoo Askel-lehdessä identiteettinsä murroksesta
Seuraava artikkeliTeologian tohtori Masiiwa Gunda: ”Rasismista on tehtävä parannus”

Ei näytettäviä viestejä