Tuhat merkkiä taivaasta – Kun hyvinvointi vaihtuu selviytymiseen, elämän tärkeysjärjestykset muuttuvat

Miten minä selviän? Sitä kysyy nyt moni, kun Suomen talouden kurssia käännetään ja hallituksen säästötoimet iskevät. Pitkään kysyimme toisin: Miten minä voisin hyvin?

Kun on kauan hyvin, unohtuu se, että toisinkin voi olla. Elämä ei lopulta pysy tasaisen samanlaisena. Aika on hyvinvoinnilla, aika kärsimyksellä.

Lopulta me ihmiset olemme suurempien elämän turbulenssien armoilla. Elämä koostuu kaikesta tästä: maailman suhdanteista, poliittisista virtauksista ja ilmiöistä siinä missä läheisistä ihmisistä ja takapihan lintujen laulusta. Niiden kanssa me joudumme tasapainottelemaan.

Kun hyvinvointi vaihtuu selviytymiseen, iskee paniikki. On luovuttava hyvinvointia tuottavista asioista. Elämän tärkeysjärjestykset muuttuvat.

Hädässään ihminen huutaa Jumalaa, joka ei tunnu vastaavan, ei ainakaan heti. Hädässä tarvitsee myös toista ihmistä.

Ehkä tärkeä kysymys kuuluukin nyt: Kuinka voin auttaa? Nyt on aika olla läsnä ja auttaa tuttua ja tuntematonta. Sillä tavalla ihminen on selvinnyt ja selviää tästäkin.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Ilmeisesti ehtoollisen jakoa – mutta keitä, missä ja milloin?
Seuraava artikkeliNäkökulma: Säveltäjä Kaj Chydeniuksen perintö kannustaa katsomaan maailmaa ennakkoluulottomasti

Ei näytettäviä viestejä