Mysteerikuva: Ilmeisesti ehtoollisen jakoa – mutta keitä, missä ja milloin?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on, tai missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan, jossa ollaan ilmeisesti viettämässä ehtoollista ulkotiloissa. Tunnistaako kukaan kuvan henkilöitä tai tilannetta?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Vastaus:

Kotimaan numerossa 15 julkaistuun mysteerikuvaan selvityksiä antoivat muun muassa rovasti Henry Byskata, joka oli aikanaan Kauniaisten ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra, sekä kuvassa oleva Arto Laitinen. Kyseessä on Kauniaisten suomalaisen seurakunnan ensimmäisen kirkkoherran Arto Laitisen sekä kanttori Hannu Salmenkallion virkaanasettaminen Kauniaisten seurakuntatalossa 27.8.1978.

Vasemmalta Henry Byskata, kirkkoherran virkaan vihittävän isosetä Väinö Laitinen, Kanta-Espoon seurakunnan kirkkoherra Yrjö Salakka, asessori Jussi Talasniemi, piispa Aimo T. Nikolainen, Leppävaaran kirkkoherra Vilho Ylijoki ja Olavi Laitinen, Lapuan eläkkeellä oleva tuomiorovasti ja Arto Laitisen isä. Kuvassa oikealla Kauko Salmenkallio.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Hallituksen säästötoimet ovat pakollisia Suomen talouden kannalta – mutta millaisesta yhteiskunnasta hallituspuolueet unelmoivat?
Seuraava artikkeliTuhat merkkiä taivaasta – Kun hyvinvointi vaihtuu selviytymiseen, elämän tärkeysjärjestykset muuttuvat

Ei näytettäviä viestejä