Tuhannet jättäneet kotinsa Gazassa – Ulkomaanavulta tukea kodittomille

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euroa Gazassa kotinsa menettäneiden perheiden auttamiseen. Varoilla hankitaan kodittomille perheille sekä heidät vastaanottaneille sukulaisille ruokaa, patjoja, vesisäiliöitä, hygieniatarvikkeita sekä rakennustarvikkeita vaurioita saaneiden talojen korjauksiin.

Niille perheille, jotka eivät voi mennä sukulaistensa luo, vaan joutuvat maksamaan tilapäisistä asumuksistaan, annetaan rahaa vuokrien maksuun.

Gazassa noin 5 600 ihmistä on jäänyt kodittomaksi Israelin iskujen tuhottua tai vakavasti vaurioitettua heidän asuntojaan. Lisäksi 16 000 ihmistä on hakeutunut suojaan YK:n palestiinalaispakolaisia tukevan järjestön UNRWA:n kouluihin.

Kirkon Ulkomaanapu vetoaa molempiin osapuoliin, jotta humanitaarinen apu saadaan perille.

– Molemmat osapuolet ovat vastuussa siitä, että apu saadaan perille. Kaikki siviileihin kohdistuvat iskut ovat tuomittavia, ja ne on välittömästi lopetettava. Myös kansainvälisen yhteisön ja Suomen ulkopoliittisen johdon on tuomittava iskut humanitaarisiin ja siviilikohteisiin, Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen toteaa.

Ulkomaanapu vetoaa Suomen ulkopoliittiseen johtoon, että se tukisi aktiivisesti pyrkimyksiä saada osapuolet neuvotteluyhteyteen.

Egypti on ehdottanut tulitaukoa Israelin ja Gazan aluetta hallitsevan Hamas-järjestön välille. Israel ilmoitti hyväksyvänsä tulitauon, mutta Hamas ei ole hyväksynyt Egyptin ehdotusta. Myös Israel jatkoi myöhemmin Hamasin vastaista operaatiotaan.

Kirkon Ulkomaanapu on osa kansainvälistä katastrofityön verkosto ACT-allianssia, joka vaati eilen tulitaukoa humanitaarisen avun perille viemiseksi.

Kuva: Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös:

ACT-allianssi vaatii tulitaukoa Gazaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatolinen kirkko: Englannin kirkon naispiispuuspäätös este ekumenialle
Seuraava artikkeliEläinten oppilaana

Ei näytettäviä viestejä